Pasak moters, dar pernai gyventojai rinko parašus, kad rajonas būtų geriau prižiūrimas. A.Liaskovskaja teigė, jog jokio atsako iš rajono valdžios nebuvo. "Gyvename Šaltkalvių gatvėje. Aplink namus baisiausia netvarka, nėra šiukšlių konteinerių", - kalbėjo moteris.

Tačiau Naujininkų seniūno pavaduotojas V.Nalivaika, lydėdamas po rajoną, teigė, kad pagal galimybes šį rajoną stengiamasi tvarkyti. V.Nalivaikos teigimu, dėl nejaukaus rajono įvaizdžio kalti ir patys gyventojai.

„Patys žmonės turi kurti rajono įvaizdį. Netrukus organizuosime pavasarinę talką, bet žmonių į ją prikalbinti praktiškai neįmanoma. Susirenka 15-20 aktyvių bendruomenės narių, - aiškino V.Nalivaika. - Niekas neįrengia vaikų žaidimų aikštelių, nėra nė vieno suoliuko, ant kurio būtų galima pasėdėti", - guodėsi A.Liaskovskaja.

Seniūno pavaduotojas V.Nalivaika sakė, kad per metus seniūnijoje pastatyta 130 suoliukų, įrenginėjamos ir vaikų žaidimų aikštelės. "Šitą vaikų žaidimų aikštelę įrengėme visai neseniai", - kalbėjo V.Nalivaika, aprodydamas vieną garsiausių Naujininkuose Dzūkų gatvę. Pasak jo, daug kas priklauso ir nuo pačių gyventojų norų. "Vyresni žmonės dažnai protestuoja prieš vaikų žaidimo aikštelių įrengimą kieme. Jiems neva trukdo vaikų klegesys", - kalbėjo V.Nalivaika. Tuomet seniūnija organizuoja gyventojų susirinkimus. "Tas pats ir dėl suoliukų. Vieni nori, kiti nenori. Sako, kad paskui ant jų sėdi girtuokliai", - teigė seniūno pavaduotojas.

Naujininkai turi ir dar vieną kitiems rajonams neįprastą problemą - daug namų čia dar neturi kanalizacijos ir vandentiekio. "Iš čia žmonės vandenį į namus nešasi, nes dar neturi vandentiekio", - rodydamas į Dzūkų gatvėje esančią vandens kolonėlę sakė V.Nalivaika. Kiek aukščiau, ant kalniuko, stovi medinius daugiabučius aptarnaujančios "būdelės" - lauko tualetai. Tokių, seniūno pavaduotojo teigimu, seniūnijoje yra per 70.

Pasak V.Nalivaikos, šių tualetų priežiūra "suvalgo" nemažai pinigų - juos ir remontuoti, ir naujais keisti reikia, ir atliekas išvežti. Patys gyventojai tuo nesirūpina. Tai - rajoną administruojančios bendrovės reikalas. Po du-tris į vieną statinį sulipdyti lauko tualetai rakinami - tad joks prašalaitis į juos nepateks. Kaip sakė V.Nalivaika, kada šie medinių namukų savininkai sulauks kanalizacijos ir vandentieko - neaišku.

Kai kuriose rajono vietose ne tik šaligatviai atgyvenę savo amžių, bet ir taisyklinga gatvių sistema dar nėra suformuota. "Jau 30 - 40 metų čia niekas šaligatvių nekeitė. Keletą naujų išklojom, gatvėse duobes užtaisėm", - kalbėjo seniūno pavaduotojas.

Paklaustas, kaip būtų galima pagerinti Naujininkų įvaizdį, V.Nalivaika sakė, kad taip greitai niekas nepasikeis. Norint atsakyti į šį klausimą, pasak jo, reiktų atlikti mokslinę studiją.