Pasak PAG-4 atstovo spaudai, Goro provincijos atkūrimo grupės kariai dalyvavo sekmadienio Prisikėlimo mišiose, kurias aukojo PAG kapelionas kpt. Virginijus Veilentas. Šv. Mišiose dalyvavo visas tarptautinis katalikiškas PAG kontingentas - lietuviai, amerikiečiai, kroatai. Todėl pamokslą kapelionas sakė ne tik lietuviškai, bet ir anglų kalba.

Tuoj po Šv. Mišių PAG-4 vadas plk. Almantas Leika, visus pasveikinęs su Šv. Velykomis, palinkėjo išsaugoti pakilią nuotaiką ir ryžtą iki pat misijos pabaigos gegužės mėnesį.

PAG stovyklos valgykloje sekmadienį buvo suorganizuoti šventiniai pietūs, kariai rideno ir valgė velykinius margučius. Valgykla buvo įspūdingai papuošta Šiaulių Romuvos pagrindinės mokyklos moksleivių į Afganistaną atsiųstais papuošimais, rankdarbiais. Šventinis stalas buvo nukrautas velykinėmis gėrybėmis - saldumynais ir tikrais velykiniais margučiais.

Karius sujaudino Šiaulių Romuvos pagrindinės mokyklos moksleivių velykiniai sveikinimai: "Mielas kary, - rašo viename spalvingų rankų darbo atvirukų moksleivė Deimantė, - sveikinu Jus su artėjančiomis Šv. Velykomis! Tikiuosi, kad jūsų širdyse liko lietuviškos tradicijos ir meilė Tėvynei. Labai džiaugiuosi, kad dar yra tokių gerų žmonių, kurie važiuoja taip toli nuo savo namų, šeimos, padeda Goro žmonėms, rizikuoja savo gyvybe! Sėkmės jums!".

Kitame atviruke šiaulietis moksleivis Jonas rašo: "Aš manau, kad jūsų atliekamas darbas yra labai atsakingas ir garbingas! Džiaugiuosi, kad mano laiškas nukeliaus tokį ilgą kelią ir pradžiugins jūsų širdis!".

Šventinius sveikinimus kariams atsiuntė ir seni PAG-4 draugai - JAV Filadelfijos Vinco Krėvės Lituanistinės mokyklos mokiniai ir mokytojai.

Karius pradžiugino ne tik moksleivių sveikinimai, bet ir didįjį šeštadienį iš artimųjų Lietuvoje gauti siuntiniai su lauktuvėmis.

Pirmąją Šv. Velykų dieną po šventinių pietų buvo organizuojamos futbolo ir aitvarų leidimo varžybos, vakare veikė stovyklos baras.

Kelionė į Šv. Velykas PAG stovykloje prasidėjo prieš savaitę, Verbų sekmadienį, Šv. Mišiomis koplyčioje. Altorius buvo papuoštas ne tradicinėmis lietuviškomis Verbomis, kurių čia nėra, o Afganistane augančios kupranugarinės dyglės šakelėmis.

Anot PAG kapeliono, kpt. V. Veilento, jos greičiau priminė ant altoriaus pūpsantį ežį ilgais spygliais nei tradicinę verbą. Tačiau misijoje tarnaujantys kariai tikrai įpratę prisitaikyti prie įvairių gyvenimo sąlygų, tad ir tokia netradicinė verba tiko.

Kitas religinis akcentas - ruošiantis Šv. Velykoms - didįjį penktadienį buvo tartas trumpas kapeliono žodis apie tą dieną prisimenamus ir švenčiamus krikščionių tikėjimo slėpinius. Kartu buvo pasižiūrėtas Melo Gibsono režisuotas filmas "Kristaus kančia".

PAG-4 suformuota iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių, kurių pusė - kariai savanoriai. Daugumai jų tai - pirmosios Velykos toli nuo namų, tarptautinėje operacijoje.

Viena iš pagrindinių Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) užduočių - įtvirtinti Afganistano valdžios įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijos atkūrimui.