Tėvynės sąjunga per savivaldos rinkimus Zarasuose gavo vos 3 vietas rajono taryboje iš 25.

Daugiausiai – 7 vietas iškovoję socialdemokratai buvo sudarę koaliciją su liberaldemokratais, valstiečiais liaudininkais ir viena krikščionių demokratų atstove. Tokia koalicija turėjo 14 balsų.

Kita koalicija, kurią sudarė konservatoriai, “darbiečiai”, liberalcentristai ir socialliberalai, skaičiavo 11 balsų.

„Socialdemokratams sutrukdė per didelės ambicijos: jie su liberaldemokratais tikėjosi užimti visus aukščiausius postus taryboje ir administracijoje“, - savo pergalės priežastį DELFI aiškino naujasis Zarasų meras A. Abromavičius, kartą jau vadovavęs rajono tarybai.

Meru turėjęs tapti Zarasų socialdemokratų lyderis Petras Papovas DELFI teigė nežinąs, kas iš tariamų partnerių išdavė jį, balsuodami už konservatorių kandidatą. „Matyt, kažkas kažką kažkam pažadėjo, taip ir gavosi“, - neslėpė nuoskaudos buvęs Seimo narys P.Papovas.

Beje, praėjusią kadenciją Lietuvos Šveicarija vadinamą Zarasų kraštą valdė socialdemokratų meras Balys Vilimas.

Varėnoje meru tapo centristas

Trečiadienį po pietų taip pat į pirmąjį posėdį rinkosi naujoji Varėnos rajono taryba. Čia mero rinkimai vyko kur kas paprasčiau: Varėnos meru ketvirtai kadencijai perrinktas centristas Vidas Mikalauskas. Lietuvos centro partija Varėnos rajono taryboje pati viena turi balsų daugumą.

Dar daugiau naujai išrinktų savivaldybių tarybų darbus pradės ketvirtadienį – merai bus renkami 13 savivaldybių.

Tuo metu Vilniuje trečiadienį vyksta paskutinysis liberalcentristų mero Artūro Zuoko vadovaujamas tarybos posėdis. Nauja valdančioji koalicija sostinėje iki šiol nesudaryta. Pirmasis naujos Vilniaus tarybos posėdis turi įvykti balandžio 16 dieną.