E.Gentvilas paprašė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkę Dangutę Mikutienę ir sveikatos apsaugos ministrą Romualdą Dobrovolskį paaiškinti, kokių tikslų sveikatos apsaugos sistemoje siekiama R.Dobrovolskio šių metų kovą pasirašytu įsakymu, nurodančiu medikams vaistų receptus išrašinėti tik mėlyna rašalo spalva, nes vaistininkai juoda ar kita spalva išrašytų receptų turi teisę nepriimti.

E.Gentvilas taip pat paprašė sveikatos apsaugos sistemos vadovų paaiškinti dažnus žmonių skundus dėl patekimo pas gydytojus tvarkos. E.Gentvilo manymu, ministro nurodymas pacientams bet kurios ligos atveju pirmiausia kreiptis į bendrosios praktikos gydytoją, o ne atitinkamą specialistą, yra nelogiškas ir apsunkina gyventojų patekimą pas reikiamą gydytoją.

E.Gentvilas taip pat kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrę Viliją Blinkevičiūtę bei Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininką Algirdą Sysą, prašydamas paaiškinti įstatymuose numatytą absurdišką biurokratinį suvaržymą smulkiajam verslui.

Pasak LLS sekretoriato pranešimo, į Liberalų sąjungos lyderį besikreipusius žmones stebina reikalavimas net šeimyninėms įmonėms, kuriose dirba vyras ir žmona, darbo vietoje iškabinti darbo grafiką.

"Jei dirbant iškyla būtinybė susikeisti, grafikas žmoną įpareigoja rašyti prašymą vyrui, o vyrą - įsakymą pačiam sau. Šios normos autoriams, matyt, nerūpi, kad žmonės nori ir darbą dirbti, o ne tik prašymus rašinėti" , - apie nelogišką ir smulkius verslininkus stebinančią tvarką savo laiške V.Blinkevičiūtei ir A.Sysui informavo E.Gentvilas.

Liberalų sąjungos pirmininkas tikisi, jog valdžia panaikins tokius absurdiškus reikalavimus.

Liberalų sąjungos pirmininkas informavo teisingumo ministrą Vytautą Markevičių bei Seimo Teisės ir teisėtvarkos bei Žmogaus teisių komitetų vadovus apie "absurdišką" Lietuvos Baudžiamojo proceso kodekso 258 straipsnio nuostatą, pagal kurią susipažįstant su baudžiamąją byla, iš jos galima daryti išrašus ranka, tačiau negalima jos nusikopijuoti kopijavimo aparatu.

"Mano nuomone, toks neapibrėžtumas sudaro prielaidas baudžiamojo proceso vilkinimui bei žmogaus teisių pažeidinėjimui", - teigė E.Gentvilas.

Per porą akcijos mėnesių Liberalų sąjungos lyderis gavo kelias dešimtis Lietuvos gyventojų laiškų su konkrečiais absurdiškų ir nelogiškų įvairių įsakymų, sprendimų ir taisyklių pavyzdžiais, kurie bus pateikti juos išleidusioms valstybės institucijoms.

"Ši akcija truks tol, kol matysime, kad žmonių gyvenimą apsunkina keisčiausi biurokratiniai draudimai", - pažymėjo E.Gentvilas.