Tai rodo liepos 19-22 dienomis viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų studijos "Spinter" atliktas tyrimas, per kurį buvo klausiama, už ką gyventojai balsuotų per artėjančius prezidento rinkimus.Tyrimo rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".

Tačiau šie abu realiausiais pretendentais į prezidento postą laikomi politikai, taip pat ir socialliberalų lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, kol kas nėra viešai pareiškę, ar dalyvaus gruodžio 22 dieną vyksiančiuose rinkimuose į prezidento postą.

Trečiojoje vietoje - partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" lyderis parlamentaras Kazys Bobelis, už kurį rinkimuose balsuotų 9,2 proc. apklaustųjų. Už A.Paulauską balsuotų 7 proc. apklaustųjų.

Pirmąjį populiariausių kandidatų į šalies vadovo postą penketų užbaigia liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas, už kurį balsuotų 6,8 proc. apklaustųjų.

Toliau lentelėje rikiuojasi vienas iš konservatorių lyderių Seimo narys Andrius Kubilius, liberaldemokratų lyderis parlamentaras Rolandas Paksas (5,2 proc.), Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos lyderė Seimo narė Kazimiera Prunskienė (4 proc.), centristų lyderis parlamentaras Kęstutis Glaveckas (2,4 proc.), pramoginių laidų vedėjas Vytautas Šerėnas (2,2 proc.), vienas socialdemokratų lyderių, Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas (1,6 proc.), Lietuvos laisvės sąjungos lyderis, Seimo narys Vytautas Šustauskas (1,5 proc.).

Pramogų pasaulio atstovas V.Šerėnas kol kas nėra pareiškęs ketinimų dalyvauti prezidento rinkimuose.

10,1 proc. apklaustųjų teigė kol kas nežinantys arba neapsisprendė, už ką balsuosiantys.

Apie savo ketinimus balotiruotis į prezidentus taip pat yra paskelbę arba partijų jau buvo iškelti K.Glaveckas, partijos neremiamas Seimo liberalų frakcijos narys Algimantas Matulevičius, E.Gentvilas, V.Šustauskas, K.Bobelis, R.Paksas, K.Prunskienė, A.Kubilius, partijos "Socialdemokratija 2000" lyderis Rimantas Dagys, nacionaldemokratų lyderis Kazimieras Uoka, Reformų partijos lyderis Algirdas Pilvelis bei teisininkas Juozas Petraitis, žurnalistas Vytautas Kundrotas.