Kuo brangesnis turtas, tuo daugiau mokama už jo registravimą, tačiau sandoriai, susiję su didesnės vertės turtu, nereikalauja daugiau įmonės darbuotojų laiko ar aukštesnės kvalifikacijos. Be to, pasak LNTPA, VĮ Registrų centro veiklos sistema išlaiko ir daug komercinių veiklų. Gali būti, kad didelė dalis joms užtikrinti skirto turto ir kitų sąnaudų įtraukiami į viešųjų paslaugų įkainius. Taip valstybės įmonė nesąžiningai konkuruoja su panašias komercines paslaugas teikiančiomis privačiomis verslo struktūromis. O atsisakyti Registrų centro paslaugų žmonės negali.

Ar reikėtų atskirti Registrų centro teikiamas valstybės deleguotas viešąsias ir siūlomas komercines paslaugas? Kas ir kaip turėtų užtikrinti Registrų centro kainodaros skaidrumą?

Apie tai – trečiadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.

Laidoje dalyvauja VĮ Registrų centro direktorius Kęstutis Sabaliauskas, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros agentūros valdybos narys Kęstutis Kristinaitis.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Laidos metu klausytojai galės užduoti dalyviams klausimus telefonu (8 ~ 5) 2 431 431.