Vakar iki šiol Neringą valdžiusi koalicija „Už Neringos ateitį“ pasirašė partnerystės sutartį su Liberalų ir centro sąjunga ir taip sudarė valdžios daugumą.

Prie valdančiosios koalicijos norėjo jungtis ir daugiau naujai išrinktų Neringos savivaldybės tarybos narių, bet kai kuriems esą neleido centrinė partijų valdžia.

Vakar koalicijos „Už Neringos ateitį“ narys Antanas Baranauskas sakė, kad Neringos meru liks iki šiol jai vadovavęs Vigantas Giedraitis.

„Eidami į rinkimus minėjome, kad agituojame už tai, kad meru taptų V.Giedraitis, ir partneriai su tuo sutinka. Nors buvo ir kitų kandidatūrų, realiausia yra Viganto, kuris kelias kadencijas dirbo amžinąjį atilsį buvusio mero Stasio Mikelio pavaduotoju ir dalį kadencijos - meru. Tą darbą jis žino ir supranta, todėl norime suteikti galimybę pabūti meru dar vieną kadenciją“, - sakė A.Baranauskas.

Pasidomėjus, ar nebuvo kitų kandidatūrų užimti mero postą, A.Baranauskas sakė: „Visi nori būti merais. Natūralu, kad kiekviena politinė organizacija karjeros viršūnėje mato mero postą vietiniu lygmeniu, bet šiuo metu matau vienintelį merą - V.Giedraitį“.

Vakar paaiškėjo ir kam atiteks kiti Neringos miesto vadovų postai.

Pagal sutartį vicemeru taps Liberalų ir centro sąjungos Neringos skyriaus pirmininkas Arūnas Burkšas. Neringos savivaldybės administracijos direktoriumi dirbs iki šiol mero pavaduotoju buvęs koalicijos „Už Neringos ateitį“ narys Algimantas Vyšniauskas. Jo pavaduotoja taps Liberalų ir centro sąjungos narė Romualda Žičkienė. Tarybos sekretoriaus postas atiteks A.Baranauskui.