Kartu pasiūlyta įsteigti 36 naujus etatus. Kanceliarijos pateikti darbo užmokesčio skaičiavimai papiktino opozicijos atstovą Seimo vicepirmininką liberalą Gintarą Steponavičių. Anot jo, Seimo vadovybė nebuvo priėmusi sprendimų didinti etatų: "Tai prieštarautų Lietuvos ekonominei situacijai".

Liberalas svarstė, jog kanceliarija greičiausiai be jokios atrankos į biudžeto projektą įtraukė visus gautus politikų siūlymus.

Projektą išbrokavo ir valdančiajai koalicijai priklausantys socialliberalai. Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius pareiškė, jog kanclerio ir jo direktorato pasiūlymai pateikti neatsižvelgus į prioritetus. Be to, jie nebuvo aptarti parlamento frakcijose, taip pat Biudžeto ir finansų komitete.

Laikinai Seimo kanclerio pareigas einantis Arvydas Kregždė "Lietuvos rytui" tvirtino, jog sukritikuotas projektas tebuvo darbinis: "Mes jį pateikėme tik politikams susipažinti".

Kancleris atsiribojo ir nuo pasiūlymų didinti etatų skaičių: "Tai nėra kanceliarijos nuomonė. Projekte atsispindi Seimo komitetų ir padalinių pageidavimai".

Po Konstitucinio Teismo išaiškinimo parlamentas neteko galimybės savarankiškai sudaryti savo biudžetą. Jo dydį, atsižvelgdama į Seimo sudarytas veiklos programas, turės siūlyti Vyriausybė.