Tokią progą poilsiautojai turėjo kurorto aikštėje surengtos Karinių jūrų pajėgų jūros ir pakrančių stebėjimo tarnybos pasirodymo metu. Čia tris valandas poilsiautojams buvo demonstruojama karo jūreivių uniforma, ekipuotė, karinė technika.

Toks renginys buvo organizuotas pagal šiemet pasirašytą kurorto savivaldybės bei Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnybos bendradarbiavimo sutartį.

Susidarė ilga eilė norinčių atsisėsti į aikštėje pastatyto lauko pabūklo valdymo krėslą. Smalsuoliai galėjo pamėginti išardyti ir sudėti automatą, lengvąjį kulkosvaidį, pistoletą.

Buvo galima įlipti į mobiliojo ryšių centro automobilį ir pamėginti su kuo nors užmegzti radijo ryšį. Aikštėje buvo demonstruojamas mobilusis radaras.

Moterys smalsavo pažiūrėti pro didžiulius ant grindinio pastatytus jūrinius žiūronus. Prie kiekvieno pavyzdžio stovėjo karo jūreiviai ir kantriai aiškino smalsuoliams. Karine technika bei sudėtinga aparatūra nesidrovėdami domėjosi ir vyresnio amžiaus poilsiautojai.

Karo jūreiviai kiek sutriko, kai netikėtai prie jų priėjo civiliškai apsirengęs kurorte atostogaujantis Lietuvos kariuomenės vadas brigados generolas Jonas Kronkaitis.