Pasak K.Bobelio, rinkimų štabui vadovaus daktaras Eduardas Pabarčius, jo pavaduotoja bus LKDP valdybos narė Gražina Paliokienė.

K.Bobelis sakė iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) dar nėra pasiėmęs dokumentų blankų, kuriuose reikės registruoti rinkiminei kampanijai surinktas lėšas.

Parlamentaro teigimu, finansiniai partijos rėmėjai taip pat dar nėra žinomi, kadangi krikdemai laikosi principo, jog rems save patys.

"Jeigu kokia nors bendrovė ar privatūs asmenys norės mus paremti be jokių įsipareigojimų - mes tą paramą priimsime, tačiau neagituosime ir neprašysime, kad mus paremtų už tam tikrą atpildą", - teigė politikas.

Paklaustas, ar LKDP rems Katalikų bažnyčia, K.Bobelis sakė, jog bažnyčia juos nuolat remia, tačiau ne pinigais. Krikščionių demokratų partija turi 11 tūkst. narių ir yra antra pagal dydį partija Lietuvoje po socialdemokratų.

Savo rinkimų štabus jau yra sudariusios ir pristačiusios Lietuvos socialdemokratų partija, Naujoji sąjunga (socialliberalai) bei opozicinės Lietuvos liberalų sąjunga, Lietuvos centro sąjunga bei Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai).

Prezidento ir savivaldybių rinkimai numatyti šių metų gruodžio 22 dieną.

Ankstesniame tekste buvo pateikta neteisinga p.Eduardo Pabarčiaus pavardė. Turi būti ne Eduardas Papartis, o Eduardas Pabarčius. Atitaisome BNS klaidą ir atsiprašome.