Tuo tarpu atlikėjams Tomui Krivickui – Psichui, Livetai Kazlauskienei, krepšininkui Tomui Pačėsui, Lietuvos Tarzanu vadinamam Algimantui Arcimavičiui rinkėjai nebuvo palankūs.

Tai paaiškėjo, trečiadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus rinkėjų atlikto kandidatų į savivaldybių tarybas reitingavimo rezultatus. Kai kuriuos žinomus žmones rinkėjai gerokai „kilstelėjo“ į viršų ir atvėrė kelią ne tik į tarybą, bet ir į mero postą, kitiems pademonstravo mažiau simpatijų ir „atėmė“ mandatus.

Sostinės taryboje – D. Maskoliūnas

36 metų liberalcentristui D. Maskoliūnui kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąraše tekusi 13-ta vieta (toks numeris daugelį metų puošė šio žinomo krepšininko marškinėlius) buvo sėkminga – po reitingavimo jis pakilo iki 9-os vietos ir iškovojo mandatą. Buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, Sidnėjaus olimpiados bronzos medalio laimėtojas šiuo metu dirba „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentu.

Kitos – Atlantos – olimpiados bronzos medalio laimėtojas, dabartinis Sopoto „Prokom Trefl“ žaidėjas T. Pačėsas galės ir toliau visą laiką skirti krepšiniui. 35 metų įžaidėjas, Naujosios sąjungos kandidatų sąraše pretendavęs tapti Alytaus miesto tarybos nariu, pakilo iš 11-tos į šeštą vietą. Tačiau socialliberalai šioje apygardoje iškovojo tik tris mandatus.

Vienintelis socialliberalas, patekęs į Anykščių rajono tarybą, yra vyresnės kartos krepšininkas, daugelio titulų laimėtojas Sergejus Jovaiša. Rinkėjų valia jis iš antros vietos pakilo į pirmą.

Dar vienas olimpietis – disko metikas Vaclovas Kidykas, kartu su liberaldemokratais bandęs tapti Kauno miesto tarybos nariu, liko devintas ir mandato neiškovojo. Partijai „Tvarka ir teisingumas“ šioje taryboje atiteko tik keturi mandatai.

Buvusiam Kauno „Žalgirio“ žaidėjui, Seimo nariui ir krašto apsaugos viceministrui Gintautui Šivickui rinkimai tai pat nebuvo sėkmingi. Į Kauno rajono tarybą kandidatavęs socialliberalas, nors ir pakilo iš penktos į trečią vietą, liko pirmas „už brūkšnio“ – šiai partijai taryboje atstovaus tik du žmonės. Beje, vienas iš jų – pirmuoju kandidatų sąraše buvęs ir šią vietą išsaugojęs buvęs humoristas, dabartinis tarybos narys Artūras Orlauskas.

Į Panevėžio miesto tarybą pateko savivaldybės vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas, pagarsėjęs sėkmingais startais didelės ištvermės reikalaujančiose ultratriatlono varžybose. Jis ir po rinkimų tarp konservatorių kandidatų liko antras. 2002 metais V. Urbonas jau buvo patekęs į tarybą, bet vėliau, įsiteisėjus apkaltinamajam teismo nuosprendžiui, neteko mandato.

Tarp būsimų konservatorių atstovų šio miesto taryboje yra ir televizijos laidų vedėjas D. Ožalas, neseniai pradėjęs vesti pokalbių laidą LNK televizijoje „Dainius“. Rinkėjai jį „pakėlė“ iš devintos į šeštą vietą.

Rinkimai nebuvo sėkmingi Palangoje pagal krikščionių demokratų sąrašą kandidatavusiam Palangos sveikatos mokyklos įkūrėjui, Lietuvos sveikuolių sąjungos vadovui Dainiui Kepeniui. Jis pakilo iš penktos į ketvirtą vietą, tačiau krikdemai čia iškovojo tik du mandatus.

Televizijos „gelbėtojai“ pretenduoja į merus

Mandato neiškovojo ir T. Krivickas, muzikos gerbėjams labiau žinomas Psicho vardu. Nors buvęs grupės „Requiem“ lyderis gyvena Vilniuje, jis pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą kandidatavo į Ukmergės rajono tarybą. Prieš keletą metų T. Krivickas išgarsėjo, kai dalyvaudamas realybės šou „Akvariumas" viešai pasimylėjo su tuometine Lietuvos televizijos laidų vaikams vedėja Jolita Višinskyte – Raudona. Rinkimai Ukmergėje buvo ne tik atlikėjui, bet ir liberalams – jie liko paskutiniai ir neiškovojo nė vieno mandato.

Dar viena minėto realybės šou pirmojo sezono dalyvė – muzikologė Žana Lebedeva – pretendavo į Vilniaus miesto tarybą pagal socialdemokratų sąrašą, tačiau mandato neiškovojo. Socdemai sostinės taryboje gavo šešias vietas, o Ž. Lebedeva liko 17-ta, nors ir pakilo iš 21-os vietos.

Liberalcentristams priklausantis dainininkas, TV3 laidos „Penktadienio šou“ vedėjas E. Kučinskas išsaugojo Klaipėdos miesto tarybos mandatą. Rinkėjų valia jis iš 15-tos vietos pakilo į penktą.

Dar viena dainininkė, Karmėlavos seniūnijos tarybos pirmininkė L. Kazlauskienė, Tėvynės sąjungos sąraše siekusi Kauno rajono tarybos narės mandato, mandato neiškovojo. Taip pat 15-ta tarp kandidatų įrašyta dainininkė pakilo į aštuntą vietą, tačiau konservatoriams atiteko tik septyni mandatai.

Tėvynės sąjungai Vilniaus miesto taryboje atstovaus politologo peliuko Sūrskio personažą televizijos laidoje sukūręs A. Ramanauskas – Greitai. Rinkėjai 36 metų konservatorių, kuris praėjusiame dešimtmetyje grupės „Svastikos sukitės greitai“ dainomis ir „Radijo šou" laidomis buvo susikūręs prieštaringą reputaciją, kilstelėjo“ iš penktos į ketvirtą vietą.

Į sostinės tarybą pagal konservatorių sąrašą pateko ir žinoma aktorė, Lietuvos teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ prezidentė Violeta Podolskaitė, pakilusi iš 19-tos į septintą vietą.

Dviem konservatoriams, žinomiems iš TV3 laidos „TV pagalba“, rinkimai buvo dar sėkmingesni. Plungėje rinkėjai į pirmą vietą „iškėlė“ šios laidos vedėją G. Jaunių, o Skuode – jo kolegą J. Stanevičių. Pirmasis kandidatų sąraše buvo įrašytas penktuoju, antrasis – dešimtuoju. Beje, J. Stanevičius pagal gautus pirmumo balsus aplenkė ne tik partijos kolegas, bet ir kitų partijų atstovus.

Konservatoriai abiejuose rajonuose laimėjo daugiausia – po 6 mandatus iš 25 ir tikisi suformuoti valdančiąsias koalicijas. Tokiu atveju abu „gelbėtojai“ galėtų pretenduoti į merų postus.

Dviem į Darbo partijos kandidatų sąrašus įrašytiems buvusiems šoumenams rinkimai baigėsi skirtingai. Birštono mero posto pageidavęs Valdas Vižinis po reitingavimo išliko pirmas ir pateko į kurorto tarybą, tačiau „darbiečiai“ gavo tik du mandatus, taigi negalės formuoti valdančiosios koalicijos.

Tuo tarpu vietos Kauno miesto taryboje siekęs buvęs įvairių televizijos laidų vedėjas, Kauno kino teatro „Romuva“ direktorius, naktinio klubo „Siena“ vadovas, Kauno naktinio klubo-restorano „Zepelinus“ įkūrėjas Gediminas Juodeika mandato negavo. Rinkėjai jį „kilstelėjo“ iš 19-tos vietos į dešimtą, tačiau „darbiečiai“ gavo tik tris vietas taryboje.

Rinkimai nebuvo sėkmingi ir Lietuvos Tarzanu vadinamam 64 metų A. Arcimavičiui. Jis buvo įrašytas 20-uoju tarp liberaldemokratų kandidatų į Ignalinos rajono tarybą. Šiai partijai atiteks trys mandatai, o A. Arcimavičius pakilo tik į 18-tą vietą. Beje, jis dar prieš rinkimus žurnalistams užsiminė nesižavintis politiko karjera.