Prie šio bendradarbiavimo raginamos prisijungti ir kitos partijos.

Minėtą pareiškimą A.Paleckis vadino galimais būsimos koalicijos sostinėje kontūrais.

Po minėto pareiškimo pasirašymo A.Paleckis žurnalistams pripažino, jog LSDP vadovybė dar nėra informuota apie pradėtas konsultacijas su konservatoriais ir liberalais. Tačiau A.Paleckis teigė, jog mandatą deryboms jam pirmiausia turėtų suteikti ne partijos vadovybė, o Vilniaus skyriaus prezidiumas ir taryba.

„Nematau ir kažkokių ypatingų kliūčių (deryboms - DELFI), nes mūsų partijos visų skyrių vadovams buvo išsiuntinėtas A.Brazausko pasirašytas aplinkraštis, kuriame parašyta, kad dėl koalicijų derasi paskirti skyrių derybininkai ir jie priima sprendimą su skyriaus pritarimu, pasikonsultavę su centriniu partijos štabu. Taip kad tam pačiam centriniam štabui reikia žinoti, dėl ko deramasi, aš papasakosiu mielai dėl ko mes suderėjom ir manau, kad bus pritarimas“, - aiškino A.Paleckis.

Pasak A.Paleckio galimą jungimąsi į kokią nors koaliciją sostinėje svarstys pirmadienio vakarą posėdžiausiantis LSDP prezidiumas, tai pat ir partijos Vilniaus miesto skyrius.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas pripažino, jog pagal surinktų balsų skaičių Vilniaus mieste socialdemokratai vargu ar gali pretenduoti į Vilniaus mero postą.

Kiek anksčiau Konservatorių lyderis Andrius Kubilius teigė, jog konservatoriai jau aptarė galimybę sudaryti keturių partijų koaliciją Vilniuje.

„Šį vakarą jau yra aptarta galimybė sudaryti iniciatyvinę grupę - Tėvynės sąjungos, socialdemokratų, Liberalų sąjūdžio ir Lenkų rinkimų akcijos ir manome, kad tai galėtų būti pati svarbiausia grupė, kuri galėtų formuoti valdančiąją koaliciją, jei reikėtų ir kitų partijų palaikymo“, - sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar konservatoriai siektų sostinės mero posto, jei vyktų minėtos keturių partijų derybos, A.Kubilius neatmetė tokios galimybės.

„Mūsų skaičiavimai rodo, kad tokia keturių partijų koalicija gali turėti apie pusę mandatų sostinės taryboje. Tai natūralu, kad partija, kuri turi didžiausią svorį, siūlo ir sprendimą dėl mero posto. Manau, svarbus dalykas, kad visi susitartų, kad miestas turi būti švarus“, - teigė A.Kubilius.

Tuo tarpu Lenkų rinkimų akcija (LLRA) neskubės jungtis į kokias nors koalicijas Vilniaus mieste ir „rimtai analizuos situaciją“. Tai DELFI rinkimų naktį sakė LLRA vadovas Valdemaras Tomaševskis.

LLRA balsai sostinėje gali tapti lemiančiais formuojant valdančiąją koaliciją Vilniaus mieste, kur išankstiniais duomenimis pirmauja Rolando Pakso vadovaujami liberaldemokratai.

V.Tomaševskis sakė kol kas atsargiai vertinantis koalicijos su konservatoriais ir socialdemokratais koalicijos galimybę Vilniaus mieste, tačiau čia pat teigė, jog Liberalų sąjūdis - būtų patrauklus partneris.

„Sunku su konservatoriais sudaryti koaliciją, po tų jų visų išsišokimų Vilniaus rajone. Aš prieš rinkimus sakiau, kad reikia gražiai elgtis. Jie nelabai gerai elgėsi ir Vilniaus, ir Šalčininkų rajone, jie ten buvo koalicijose kartu su A.Zuoko liberalcentristais pagrindiniai sąjungininkai“, - teigė V.Tomaševskis.

Socialdemokratai, anot V.Tomaševskio, esą taip pat yra ne visai patikimi partneriai.

„Mes analizuosime situaciją, tegul jie nelaukia greito atsakymo, mes turime labai daug blogos patirties prieš 4 metus, kai socdemai parsidavė A.Zuokui ir tokia bloga patirtis neleidžia mums priimti greitų sprendimų“, - kalbėjo V.Tomaševskis.

Kita vertus LLRA vadovas buvo gana kategoriškas dabartinio sostinės mero Liberalų ir centro sąjungos vadovo (LiCS) A.Zuoko atžvilgiu.

„Ką galiu pasakyti viena tvirtai, kad mes su A.Zuoku tikrai neisim (į koaliciją - DELFI), kadangi tokia purvina politika kaip jo negali būti įmanoma apskritai Europos Sąjungoje“, - sakė V.Tomaševskis. Anot LLRA vadovo, R.Pakso vadovaujami liberaldemokratai yra priimtini ir su jais palaikomi dalykiniai ryšiai.

Pasak V.Tomaševskio, LLRA svarstys įvairius variantus - tarp jų ir galimo buvimo opozicijoje Vilniaus mieste arba galimos mažumos koalicijos palaikymo.

Išankstiniais pirmadienio ryto 3 val. duomenimis, Vilniaus mieste kol kas pirmauja R.Pakso vadovaujami liberaldemokratai, antri - konservatoriai, treti - liberalcentristai, ketvirtoje vietoje - socialdemokratai.

Tuo tarpu turėtas pozicijas Vilniuje prarandantys liberalcentristai pradėjo žvalgytuves Darbo partijos stovykloje. Pas pramogų centre "Forum Palace" rinkimų rezultatų laukiančius "darbiečius" užsuko tame pačiame pastate rinkiminę naktį leidžiantys liberalcentristų atstovai Žilvinas Šilgalis ir Darius Gudelis.

Po trumpo pokalbio partijų atstovai pareiškė lauksią galutinių balsavimo Vilniuje rezultatų, kuomet paaiškės, kiek kuri partija laimėjo mandatų.