"Nevaržykime žmonių laisvės - jie turi teisę pasisakyti prieš valdžią", sakė Kauno meras Vytautas Šustauskas, pridūręs, jog "tai buvo konservatorių baimės sprendimas".

1997 metais buvo nustatytos 3 nuolatinės susirinkimų vietos mieste - Dainų slėnis, Nemuno sala bei Nemuno ir Neries santaka. Tokią tvarką nuolat kritikavo tuomet opozicijoje buvusios Lietuvos laisvės sąjungos lyderis V. Šustauskas.

Dabar viešiems susirinkimams nereikės raštiško savivaldybės leidimo. Piketų ar mitingų organizatoriai turės tik informuoti savivaldybę apie tokius renginius.

Be to, Kauno miesto taryba panaikino draudimą rūkyti Laisvės alėjoje, Muzikinio teatro sodelyje ir Nepriklausomybės aikštėje.

Taryba apsiribojo tik rekomendacija nerūkyti minėtose vietose. Prieš 7 metus paskelbtas draudimas traukti dūmą Kauno centre liko galioti tik Vytauto Didžiojo karo sodelyje.

Pasak šio sprendimo iniciatoriaus, Naujosios sąjungos nario Prano Paškevičiaus, "vieta šventa, tad paliktas draudimas, kad jaunimas ir užsieniečiai sodelyje neprisideginėtų nuo Amžinosios ugnies".

Kartu Kauno taryba rekomendavo įvairių įmonių vadovams aiškinti apie rūkymo žalą sveikatai ir skatinti darbuotojus nerūkyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją