Iki šiol vadovavęs Nausjosios sąjungos Kauno skyriui E. Tamašauskas trečiadienį skyriaus tarybai įteikė pareiškimą apie savo narystės partijoje sustabdymą ir atsistatydinimą iš skyriaus pirmininko pareigų. Taryba laikinuoju pirmininku paskyrė partijos skyriaus pirmininko pavaduotoją, Kauno apskrities viršininką V.Kalinauską.

Kaip BNS sakė V.Kalinauskas, naujo pirmininko rinkimus nuspręsta rengti rugsėjo mėnesį visuotiniame NS Kauno skyriaus susirinkime. "E.Tamašauskas mus patikino, kad savo narystę sustabdė vien dėl šeimyninių priežasčių", - sakė V. Kalinauskas.

Tai BNS korespondentui patvirtino ir pats E Tamašauskas. Jo teigimu, staiga pablogėjo jo žmonos sveikata, ji šiuo metu gydoma Kauno medicinos universiteto klinikose. Išsamiau jis nekomentavo.

E.Tamašauskas teigė, kad kol kas neišeis iš socialliberalų frakcijos Kauno taryboje ir nestos į jokią kitą politinę partiją. "Nusprendžiau apskritai pasitraukti iš politikos ir nedalyvauti artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose" , - teigė E.Tamašauskas.

Savivaldybių tarybų rinkimai įvyks gruodžio 22-ąją, kartu su prezidento rinkimais. Gegužės pabaigoje E.Tamašauską iš Kauno mero pareigų atstatydino Kauno taryba. Buvęs miesto vadovas apskundė šį tarybos sprendimą Kauno apygardos administraciniam teismui. Liepos mėnesį teismas šį skundą atmetė.

Po šio teismo sprendimo, iš miesto tarybos socialliberalų frakcijos netikėtai buvo pašalintas Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas, Kauno tarybos narys Konstantinas Pesenko, kuris patarinėjo teisme E.Tamašauskui.

Tačiau pirmadienį Naujosios sąjungos prezidiumas po posėdžio Vilniuje K.Pesenko grąžino į frakciją, buvo skelbiama, kad tarp Kauno socialliberalų lyderių trintis baigta. Kauno miesto taryboje miestą valdę socialliberalai ir Lietuvos laisvės sąjunga šiuo metu atsidūrė opozicijoje ir bendrai turi 17 vietų iš 41.

Nuo 2000-ųjų metų Kauno miesto tarybos valdančiosios daugumos sudėtis kelissyk keitėsi. Šiuo metu daugumoje yra socialdemokratai, konservatoriai, centristai, liberalai ir keli neaiškios partinės priklausomybės tarybos nariai, įsiregistravę kaip Nepriklausoma frakcija. Dauguma turi 24 balsus.