Europos kultūros sostine Vilnius siūlysis tapti 2009 metais, kuomet bus pažymimas Lietuvos vardo paminėjimo 1000-metis.

"Norime, kad 2009 metais Vilniaus vardas skambėtų Europoje, o ne tik Lietuvoje", po protokolo pasirašymo žurnalistams sakė A. Bėkšta.

Pasak kultūros ministro, reikės paruošti prašymus Europos Parlamentui, Europos Tarybai, Europos Komisijos švietimo ir kultūros įgaliotiniui, kurie spręs, ar paskelbti Vilnių kultūros sostine.

Europos kultūros sostinės projekto idėja prieš du dešimtmečius kilo Graikijos kultūros ministrei, o 1985 metais Atėnai buvo apskelbti pirmąja Europos kultūros sotine.

Šiais metais Europos kultūros sostinių programoje dalyvauja net 9 miestai - Avinjonas, Bergenas, Bolonija, Briuselis, Helsinkis, Krokuva, Praha, Reikjavikas ir Santjago de Kompostela.

"Šita akcija yra dar viena galimybė atsirasti iniciatyviems žmonėms, kolektyvams, kad visas tas spindulys, žiedas pačio gražiausio to, kas yra Vilniuje, būtų išlieta 2009 metais", žurnalistams sakė R. Paksas.

Pasak R. Pakso, reikia, kad 2009-uosius Vilnius pasitiktų ne tik pasipuošęs, bet, pavyzdžiui, ir su naujais statiniais.

Kol kas neaišku, kiek lėšų reikės skirti šio sumanymo įgyvendinimui, nes, pasak A. Bėkštos, tai priklausys nuo sudarytos programos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją