DELFI žiniomis, policija pradėjo tyrimą dėl galimo balsų pirkimo.

Neoficialiais duomenimis, Vilniuje dėl balsų pirkimo ar pardavimo sulaikyta apie 30 žmonių, praneša TV3 „Žinios”.

“Pradėtas tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise”, - trečiadienį teigė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Gediminas Jukna.

Kaip liudininkai trečiadienį buvo apklausti ir Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos žurnalistai.

Pastarieji teigė sulaukę anoniminių skambučių apie šalia Vilniaus savivaldybės pastato, kuriame vyko išankstinis balsavimas, organizuotą balsų pirkimą.

Vėliau apie tokius faktus policijai bei žiniasklaidai pranešė ir kai kurių partijų rinkimų stebėtojai.

„Įtariam balsų pirkimą. Kažkodėl net 5 žmonės kartu su visais balsavimo dokumentais užsimanė išeit parūkyt“, – LTV naujienų tarnybai teigė Vilniaus apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Lijana Kairienė.

„Gavome anoniminį skambutį į redakciją, kad netoli savivaldybės pastato esančiame bare moteris perka balsus. Minėtame bare tuo metu, kai į jį atvykome su operatorium sėdėjo apie dešimt žmonių. Netrukus į jį atvyko keli policijos pareigūnai, surinko minėtų žmonių pasus, tačiau mums nieko nedetalizavo“, - DELFI pasakojo LTV žurnalistas Giedrius Galdikas.

Anot žurnalisto, vėliau Liberalų sąjūdžio stebėtoja prisistačiusi moteris pranešė, kad kitoje vietoje - netoli Vilniaus universalinės parduotuvės vyksta „didesnis veiksmas“.

„Nurodytoje vietoje stovėjo keturi taksi firmos „Mersera“ mikroautobusai, į kuriuos žmonėms buvo siūloma užeiti pasišildyti. Šioje vietoje būriavosi apie dvidešimt žmonių. Paklausęs, ar čia galima gauti pinigų, iš vienos moteriškės išgirdau atsakymą, kad tuoj turėtų ateiti kita moteris, kuri atneš pinigus“, - pasakojo G.Galdikas.

Netrukus minėtoje vietoje pasirodė moteris, kuri pamačiusi televizijos kamerą puolė bėgti, tačiau atvykusių policijos pareigūnų buvo sulaikyta.

Anot G.Galdiko, vėliau paaiškėjo, kad sulaikytoji moteris - Naujosios sąjungos (socialliberalų) kandidatė Vilniaus mieste įrašyta penkioliktu numeriu šios partijos sąraše Loreta Dovidauskienė. Ji keturias valandas buvo sulaikyta ir apklausiama.

Beje, pastaroji liudininkų teigimu, buvo užsidėjusi tamsios spalvos plaukų peruką, nors pati yra šviesiaplaukė.