Seminaro dėstytoja daktarė Audronė Nugaraitė skaitys paskaitas apie streso prigimtį ir plėtrą, pagrindinius dirgiklius, jų poveikį, streso mechanizmą, poveikį organizmui, streso atpažinimą skirtingose aplinkose, organizacinio streso savitumus. Be šios teorinės seminaro dalies numatytos ir pratybos.

8 val. trukmės seminaro rengėjai – Lietuvos viešojo administravimo institutas.

Pasak Seimo personalo skyriaus patarėjos Jurgitos Naujikienės, minėtas seminaras rengiamas vykdant Seimo darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo programą, seminaras apmokamas Seimo kanceliarijos lėšomis ir kainuos 2100 litų. Anot J.Naujikienės, kadangi seminaro dalyvių skaičius negali būti didelis – vėliau žadama šį seminarą organizuoti dar kartą.

Kai kurie Seimo darbuotojai, gavę kvietimus registruotis į minėtą seminarą teigia iš to jokios naudos nesitikintys ir laiką tai pinigų švaistymu.

“Esu jau anksčiau susidūrusi su tokio pobūdžio seminarų organizavimu ir turiu savo vertinimą, kam jie organizuojami. Manau, kad tai reikalinga tuos seminarus rengiančiam Lietuvos viešojo administravimo institutui, kuris už tai pasiima nemažus pinigus. Aš pati jokios naudos iš tokių paskaitų nesitikiu. Pinigų švaistymas ir tiek”, - DELFI teigė viena Seimo darbuotojų.

Kai kurie kiti kalbinti darbuotojai priešingai teigė, jog turint omenyje Seimo darbo specifiką būtent tokio pobūdžio seminaras apie stresą ir jo valdymą – labai reikalingas bei naudingas.

“Manau, kad daugelis Seimo darbuotojų – karjeros tarnautojų kasdien susiduria su stresu. Tokiame darbe, kur reikia greitai padaryti darbą, kur išties yra daug įtampos ir, be kita ko, įtampos atsirandančios svarstant, ar atliekamas darbas yra kažkoks politinis užsakymas, ar ne – manau, kad toks paskaitų kursas yra vienas naudingesnių”, - teigė kitas pavardės nepanoręs atskleisti Seimo darbuotojas.

Seimo personalo skyriaus patarėja J.Naujikienė aiškino, jog minėto seminaro temą – apie stresą ir jo valdymą – pasirinko Seimo personalo skyrius atsižvelgdamas į Seimo darbuotojų pageidavimus pareikštus apklausų metu.

Seminaro rengėjai – Lietuvos viešojo administravimo institutas, anot J.Naujikienės, buvo atrinkti taip pat atlikus apklausą ir pasirinkus iš kelių tokio pobūdžio seminarus rengiančių įstaigų, atsižvelgiant į mažiausią kainą.

J.Naujikienės teigimu, anksčiau buvo organizuojami seminarai Seimo darbuotojams apie Europos Sąjungos dokumentų rengimą, apie struktūrinius fondus, apie norminių teisės aktų rengimą bei kiti.

Seimo kanceliarijos 2007 metų biudžete Seimo darbuotojų kvalifikacijos tobulinimui numatyta skirti 404 tūkst. litų.