Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai URM sekretoriui buvo skyrę 3500 litų baudą, nes aukštas pareigūnas įtariamas sukėlęs eismo įvykį ir iš jo pasišalinęs. O.Jusys su sprendimu nesutiko ir kreipėsi į teismą.

Skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas suabejojo, ar iš tikrųjų į eismo įvykį pakliuvo O.Jusio vairuojamas automobilis. Mat apie eismo įvykį policijai pranešęs vilnietis nurodė, kad į jo automobilį trenkėsi žalios spalvos „Mazda“, nors iš tikrųjų URM sekretorius vairavo mėlynos spalvos „Hyundai Sonata“.

Tai paaiškėjo, kai policija patikrino nukentėjusio vilniečio pateiktus valstybinius numerius, todėl apygardos administracinis teismas suabejojo, ar iš tikrųjų nukentėjusysis gerai matė mašinos numerius.

Vilniaus policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai įsitikinę, kad šis teismo sprendimas ir jame išdėstyti argumentai - nepagrįsti. Policijos skundą rašytinio proceso tvarka Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas žada išnagrinėti tik maždaug per penkis mėnesius.

DELFI primena, kad O.Jusio vairuojamas automobilis sostinės Ukmergės ir Žadeikos g. važiuodamas nežymiai nubrozdino kitą automobilį. O.Jusys teigė nieko nejutęs, apie eismo įvykį sužinojo tik po kelių mėnesių, kai apie tai jam pranešė policijos pareigūnai.

Eismo nelaimė įvyko gegužės 25-ąją, o automobilio savininkas, įtariamas sukėlęs avariją, buvo nustatytas maždaug po trijų mėnesių. Už pabėgimą iš eismo įvykio Vilniaus policija URM sekretoriui skyrė rugsėjo 28-ąją.

O. Jusys 1994-2000 metais buvo nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius, Lietuvos Respublikos atstovas Jungtinėse Tautose, vėliau dirbo URM viceministru, Lietuvos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi, nuolatiniu atstovu Europos Sąjungoje.