Tai dienraščiui "Respublikai" teigė lietuvos Vyriausybės atstovas EŽTT teisingumo viceministras Gintaras Švedas.

EŽTT referentas Dovydas Vitkauskas taip pat patvirtino, kad Strasbūre nebuvo svarstomas A. Šleževičiaus bylos priimtinumo klausimas. Pasak jo, EŽTT yra gavęs buvusio premjero peticiją ir pateikė klausimus Lietuvos Vyriausybei dėl galimų Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos pažeidimų.

Prieš kelis dienas A. Šleževičius spaudai teigė, kad jo peticija pripažinta pagrįsta.

Iki liepos 20 dienos Lietuvos Vyriausybė turi raštu atsakyti į Europos žmogaus teisių teismo klausimus.

Ekspremjeras ketina prašyti piniginės kompensacijos, susijusios su 4 bylinėjimosi teismuose metais kilusiomis išlaidomis.

A. Šleževičiaus ir buvusio Lietuvos akcinio inovacinio banko (LAIB) valdytojo Artūro Balkevičiaus baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė balandžio 18 dieną.

A. Šleževičius buvo kaltinamas tuo, kad jis, būdamas valstybės pareigūnu - ministru pirmininku, pasinaudojo tarnybine padėtimi priešingais tarnyba interesais bei savanaudiškais tikslais ir padarė didelę žalą valstybės interesams.

52-metų A. Šleževičiui byla iškelta 1996 metų sausį. 1995 metų pabaigoje jis atsiėmė savo asmeninį indėlį iš LAIB, likus kelioms dienoms iki jo žlugimo.

Per visus bylinėjimosi metus ekspremjeras visus kaltinimus neigė, vadino juos absurdiškais ir teigė, kad jo byla yra politizuota. Teismuose jis minėjo politikų pavardes, kurie neva byla pernelyg domėjosi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją