Šį seminarą organizavo Europos Komisijos Plėtros direktoratas kartu su Tarptautinės lesbiečių ir gėjų asociacijos Europos skyriumi.

Kaip BNS informavo Lietuvos gėjų lygos koordinatorius Eduardas Platovas, šiame seminare buvo aptarta, kaip ES teisynas užtikrina gėjų ir lesbiečių teises darbo santykių srityje.

Lietuvos gėjų lygos pranešime teigiama, kad pristatydama padėtį Lietuvoje delegacija akcentavo teigiamus pokyčius Lietuvos darbo teisėje bei lygių galimybių moterų ir kitų visuomenės grupių plėtros srityje. Naujasis Lietuvos Darbo kodeksas numato visų darbo subjektų lygybę nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos. Darbdaviai negalės diskriminuoti seksualinės orientacijos pagrindu priimant ir atleidžiant iš darbo.

Lietuvai seminare atstovavo Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierės vyr. patarėja Laima Vaičiūnienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lygių galimybių skyriaus vyr. specialistė Jolanta Šliužienė bei Lietuvos gėjų lygos atstovai Vladimiras Simonko ir Eduardas Platovas.

Lietuvos gėjų lygos atstovas E. Platovas tikisi, kad Lietuvai įstojus į ES, Lietuvos darbo teisėje bus aiškiau apibrėžtos tiesioginio ir netiesioginio priekabiavimo sąvokos, įrodinėjimo dėl diskriminavimo atvejų našta bus perkelta ant darbdavio pečių.

E. Platovas BNS taip pat išreiškė viltį, kad "ateityje bus išplėsti Lygių galimybių kontrolieriaus įgaliojimai ir kontrolieriai galės taip pat nagrinėti skundus dėl diskriminavimo dėl lytinės orientacijos".

Lietuva į ES tikisi įstoti 2004 metais.