„Mes neturime duomenų, kad V.Uspaskichas būtų atvykęs į Emyratus, - DELFI sakė L.Čekelienė. – Šioje šalyje sėkmingai dirba Interpolo nacionalinis biuras, kuriam yra žinoma apie paskelbtą įtariamojo tarptautinę paiešką. Todėl manome, kad jeigu V.Uspaskichas būtų kirtęs Rusijos sieną, prokuratūra jau būtų pranešta apie jo sulaikymą“.

Lietuva su JAE nėra pasirašiusi teisinės pagalbos sutarties, tačiau šioje šalyje galioja Jungtinių Tautų Konvencija, kuria pasinaudoję prokurorai galėtų prašyti V.Uspaskichą perduoti baudžiamajam persekiojimui į Lietuvą.

Tarptautinių ryšių ir teisinės pagalbos skyriaus vyriausioji prokurorė pabrėžė, kad sulaikę ieškomą įtariamąjį JAE pareigūnai galėtų vadovautis vadinamuoju geros valios principu, t.y. Lietuvai išsiuntus teisinės pagalbos prašymą, sutiktų perduoti nuo teisėsaugos besislapstantį asmenį.

Lietuvoje be savo partijos vedlio likę „darbiečiai“ trečiadienį neigė, kad V.Uspaskichas išvyko iš Rusijos. Pats V.Uspaskichas į telefono skambučius neatsako.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, kad jeigu V.Uspaskichas vis dėlto atvyktų į Lietuvą, jis būtų sulaikytas.