Tokie plakatai, kol kas neatskleidžiantys reklamos užsakovų sumanymo, šiomis dienomis pasirodė ne vienoje sostinės vietoje – viešojo transporto stotelėse, ant reklamos stendų ir stulpų, taip pat žiniasklaidoje. Vieną rytą Olandų gatvėje praeivius nustebino „papildomas užrašas“ – neva Seimo nario prisipažinimas.

„Puiku“, - lakoniškai sureagavo pats P. Auštrevičius, iš DELFI išgirdęs apie tokią „reklamą“. Jis prisipažino kol kas skelbimo su prirašytu jo vardu nematęs ir patikino, kad frazę pridėjo ne pats.

„Nežinau, ar čia pajuokavimas, ar piktas pasišaipymas. Gal kažkas, taip užrašydamas, turi savų sumetimų, bet man jie nežinomi“, - kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Minėti reklamos skelbimai iškabinti bendrovės „JCDecaux Lietuva“ prižiūrimuose stenduose žiniasklaidos agentūros „Mediapool" užsakymu. Jos darbuotojai DELFI atsisakė atskleisti, kas tikrasis plakatų užsakovas.

„JCDecaux Lietuva“ atstovės tikinimu, sutartis buvo sudaryta tik dėl šių plakatų iškabinimo – dėl galimo jų tęsinio, kuris galbūt paaiškintų užsakovų sumanymus, nesitarta.

Prieš metus kilusio skandalo dėl galimos neskaidrios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) finansinės veiklos atgarsiai jaučiami iki šiol. Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija nusprendė papildomai tikrinti šios partijos vicepirmininko Žilvino Šilgalio finansus. Mat jis įtariamas nesumokėjęs keliasdešimties tūkstančių litų mokesčių.

Pernai vasarį liberalcentristai tarybos posėdyje paskelbė kas mėnesį P. Auštrevičiui mokėję 6 tūkst. litų „algą", kad šis 2004 metų Seimo rinkimuose taptų partijos sąrašo lyderiu. Būtent jis, anksčiau vadovavęs Europos Komitetui ir buvęs vyriausiuoju Lietuvos euroderybininku, vedė į rinkimus LiCS ir pateko į Seimą. Netrukus partija kategoriškai paneigė turėjusi „juodąją" rinkimų kampanijos buhalteriją.

Tačiau vėliau Ž. Šilgalis pareiškė, esą P. Auštrevičius iš viso gavo 7,5 tūkst. litų ir pinigų neva prašė pats. Liberalcentristas teigė buvusiam partijos kolegai sumokėjęs iš asmeninių santaupų.