Rinktinės vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas premjerui papasakojo apie "Aro" pareigūnų vykdomas funkcijas, operacijas, kuriose jie dalyvauja. Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, "Aro" vadovai skundėsi, jog labai trūksta lėšų, statinių, skirtų pratyboms, gerokai pasenusi technika, slegia šovinių, neperšaunamų liemenių, išminavimo technikos stoka. Be to, dažnai "Aro" pareigūnai turi vykdyti netiesiogines savo funkcijas, o saugoti nusikaltėlius.

A.Brazauskas konstatavo, kad reikia sustiprinti liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos tarnybą, o "Aras" turi vykdyti vieną svarbiausių savo uždavinių - įvairias antiteroristines operacijas.

Premjerui taip pat buvo pademonstruota išminuotojų įranga, pavojingų objektų apžiūriai ir naikinimui naudojamas robotas, sprogmenų nukenksminimo veiksmai, autobuso su tariamais įkaitais šturmas. A.Brazauskas taip pat lankėsi "Aro" šaudykloje, kur pats turėjo galimybę išmėginti naujausią ginklą.

Vyriausybės vadovui buvo parodyti Korėjos televizijos sukurto beveik 1,5 val. trukmės filmo apie "Aro" rinktinę fragmentai.

Premjerą lydėjo VR ministras Juozas Bernatonis, Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.