Trečiadienį spaudos konferencijoje R.Ruzas teigė, kad socialliberalų dominuojama Kauno miesto valdyba 2000 m. leido neteisėtai užvaldyti privačiai bendrovei savivaldybės turtą - beveik 6,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto automobilių stovėjimo aikštelę.

R.Ruzo teigimu, miesto "valdyba yra atsakinga už tai, kad dar 1993 m. pasirašytoje sutartyje su bendrove "Altimos korporacija" prieš dvejus metus pakeitė sutarties tekstą - vietoj "išnuomoti" įrašė "parduoti", nors parduodant savivaldybės turtą būtina skelbti viešųjų pirkimų konkursą".

2000 metų pavasarį Kauno miesto meru buvo išrinktas Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, o valdyboje dominavo Naujosios sąjungos atstovai.

R.Ruzas pranešė, kad jis kreipėsi į Kauno apylinkės prokuratūrą, kad ši ištirtų, jo nuomone, neteisėtą savivaldybės turto užvaldymą.

Tuo tarpu socialliberalas Pranas Paškevičius BNS teigė, kad pagal tuo metu veikusį Savivaldos įstatymą valdyba nepriėmė neteisėtų sprendimų ir socialdemokrato kaltinimai susiję su dabartiniais politiniais įvykiais miesto taryboje.

"Ketvirtadienį teisme bus nagrinėjamas E.Tamašausko skundas dėl jo nušalinimo nuo mero pareigų, todėl miesto tarybos posėdyje vyks karšti debatai ir R. Ruzas tokiais būdais stengiasi mus užčiaupti", - sakė P.Paškevičius.

Socialdemokratas R.Ruzas šioje Kauno savivaldybės tarybos kadencijoje dažnai pateikdavo įvairių kaltinimų socialliberalams, kurie valdė miestą iki gegužės pabaigos, kol susidariusi naujoji tarybos dauguma nenuvertė socialliberalo E.Tamašausko.

Birželio 10 d. Kauno taryba nauju meru išrinko socialdemokratą Giedrių Ašmį, tačiau jo įgaliojimai sustabdyti Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje Rasos Maslauskienės nutarimu, nes naujasis miesto vadovas buvo išrinktas nepaisant Kauno administracinio teismo nutarties, sustabdančios E. Tamašausko atstatydinimo aktą.

Ketvirtadienį teismas nagrinės E. Tamašausko skundą dėl Kauno tarybos sprendimo nušalinančio jį nuo miesto vadovo pareigų. E.Tamašauskas tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstoma jam pateikta interpeliacija, nedalyvavo, nes tuo metu dėl širdies sutrikimų gydėsi ligoninėje.

Netrukus E.Tamašauskas tarybos sprendimą atstatydinti jį iš mero pareigų apskundė teismui ir paprašė, kad šis savo nutartimi sustabdytų atstatydinimo akto galiojimą, kol bus išnagrinėta byla.

Socialdemokratai ir socialliberalai, besivaržantys tarpusavyje dėl valdžios Kauno miesto taryboje, sudaro valdančiąją daugumą Seime.