Miesto Savivaldybėje - dar du nauji padalinių vadovai. Jau šį penktadienį turėtų paaiškėti konkurso į Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjus nugalėtojas, o netrukus po to ir kas užims Socialinių paslaugų centro direktoriaus postą.

„Abu konkursai bus rengiami, kai tik iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gausime informaciją apie pretendentų į abejas pareigas reputaciją“, - vakar PB teigė Savivaldybės Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Augėnija Zalagėnienė.

Praėjusį rudenį Savivaldybės konkursų komisija, peržiūrėdama konkursų į Savivaldybės tarnautojų pareigas organizavimo tvarką, nusprendė, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba visus pretendentus turėtų įvertinti dar konkurso išvakarėse. Anksčiau tarnybai Savivaldybė pranešdavo tik apie konkursus jau laimėjusius asmenis.

A.Zalagėnienės duomenimis, konkurse dėl Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo kėdės varžysis trys, dėl Socialinių paslaugų centro direktoriaus - devyni kandidatai. Teisės skyriaus vyriausioji specialistė neatskleidė, ar tarp ketinančiųjų konkuruoti yra jau esamų šių Savivaldybės padalinių darbuotojų, ar visi kandidatai - vien tik darbo miesto valdžios rūmuose dar neragavę naujokai.

Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyrius liko be vadovo, kai praėjusį rudenį iš šių pareigų atsistatydino beveik dešimtmetį vedėju dirbęs Rimantas Pauža. Palikdamas postą jis PB aiškino, jog išeina klausydamas gydytojų patarimo labiau tausoti sveikatą, taip pat minėjo, jo įsitikinimu, milžiniškam darbo krūviui bei atsakomybei neadekvatų atlyginimą.

Socialinių paslaugų centras miesto Tarybos sprendimu buvo įkurtas praėjusiais metais, sujungus ligtolinį Socialinės paramos centrą su Nakvynės namais. Naujam susivienijimui šiuo metu laikinai vadovauja Sergejus Čechovas.

Jau dvi savaites naują vedėją turi ir Savivaldybės Miesto ūkio skyrius. Juo konkurse, nugalėjęs keturis varžovus, tapo buvęs bankininkas Antanas Karalevičius. Naujasis vadovas pakeitė šias pareigas daugiau kaip dešimt metų ėjusį Gediminą Juozaitį.