„Gali būti puolamas Lietuvos Prezidentas. Gali kas nors tikėtis jį išstumti iš savo posto anksčiau termino. Ir prasidės veržimasis į tą postą. Kai kurių paraiškų jau pasigirdo“, – LTV2 laidoje „Savaitės atgarsiai“ antradienį teigė V. Landsbergis.

Pasak jo, tai galima matyti iš kai kurių laikraščių.

„Manau, kad jūs skaitote laikraščius, o be to, kuluaruose dar daugiau kalbama negu laikraščiuose. Tai kelia nerimą“, – kalbėjo europarlamentaras.

Politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka laidoje teigė manąs, kad vienas taikinių šiemet gali būti Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris. „Pagrindinė kryptis yra ta pati: bus bandoma pašalinti tuos, kurie suvaidino esminį aktyviausią vaidmenį prezidento R. Pakso apkaltos procese“, – kalbėjo apžvalgininkas.

Tuo metu V. Landsbergis pastebi, kad Lietuvoje yra mėginimų suniekinti visą konstitucinę sąrangą ir Seimą. Paklaustas, kokios jėgos tai daro, politikas užsiminė, kad „jėgos, kurioms nemiela demokratija.

„Deja, yra ir Lietuvoje (tokių jėgų – lrt.lt), o išorės jėga nori taip pavergti Lietuvą, padaryti kuo panašesnę į Rusiją. Mes dar skiriamės nuo Rusijos – ten jau gana tobulas režimas, o Lietuvoje jis dar įvairesnis, dar ne visi teismai užvaldyti“, – sakė V. Landsbergis.

Jis taip pat teigė, kad dabartinė Vyriausybė ir toliau gali tikėtis konservatorių paramos.

„Bet aš manau, kad Tėvynės sąjunga, kuri teikia paramą teisingiems ir kryptingiems darbams, žiūrės atidžiai ir neleis mažumos Vyriausybei išsidirbinėti ar pagarsėti kokiomis nors aferomis, nes pavienių asmenų tokiems darbams ten yra“, – minėjo V. Landsbergis.