Nors įstatymo likimas dar neaiškus, už jį balsavę politikai jau spėjo atšvęsti: jiems slapta buvo surengta medžioklė - vienas populiariausių valdžios elito malonumų.

Nušovė tik vieną šerną

Į medžioklę bei po jos vykusias vaišes buvo pakviesti kai kurie Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariai bei darbuotojai, taip pat komiteto pirmininkas Alfonsas Macaitis. Pastarasis į medžioklę Lazdijų rajone, Veisiejų urėdijoje, pasikvietė ir įtakingą Naujosios sąjungos veikėją Vaidą Pliusnį, kuriam tąkart vieninteliam pasisekė nušauti šerną.

Alytaus miškų urėdas Rimantas Prūsaitis „Lietuvos rytui" patvirtino, jog Kalniškių miške esančiuose komerciniuose medžioklės plotuose parlamentarai lankėsi. R.Prūsaitis medžioklės dokumentuose atrado Seimo nario socialdemokrato Vydo Baravyko, liberalo Aleksandro Poplavskio, taip pat - V.Pliusnio pavardes.

Tačiau urėdas teigė neprisimenąs, kur medžiojo kiti politikai ir Aplinkos ministerijos atstovai, ar tarp jų buvo ir šalies generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas.

Sunkiai prisiminė įvykius

Generalinis miškų urėdas iš pradžių „Lietuvos rytui" atkakliai neigė dalyvavęs medžioklėje Kalniškių miške. Vėliau generalinis urėdas prisiminė, kad medžiojo kitoje, šalia esančioje urėdijoje: „Buvau kviečiamas. Ir aš kai ką kviečiau. Bet tada man nepavyko nieko nušauti. Atrodo, tik V.Pliusniui pasisekė".

Tačiau urėdas neigė, jog šernų medžioklė buvo surengta Medžioklės įstatymo priėmimo proga: „Tas įstatymas nebuvo dar priimtas. Seimo nariai puikiai supranta, kad įstatymas dar nebuvo pasirašytas".

Dokumentą vadina istoriniu

Patirtais įspūdžiais nenoriai dalijosi ir kiti šios paslaptingos medžioklės dalyviai. Socialdemokratas V.Baravykas tvirtino dažnokai medžiojąs Dzūkijos miškuose, tačiau gegužę Kalniškių miške vykusios medžioklės teigė neprisiminąs: „Kada norime, tada ir medžiojame. Nematau čia nieko baisaus".

Aplinkos apsaugos komiteto naujokas liberalas A.Poplavskis neslėpė medžiojęs, tačiau, jo nuomone, buvo ką švęsti: „Priimtas Medžioklės įstatymas - istorinis įvykis. Tik prieškario Lietuvoje veikė medžioklę reglamentuojantis įstatymas". Tačiau liberalui medžioklė nepatikusi, nes priminė nomenklatūros medžiokles.