Narių sąrašus pateikė Lietuvos rusų sąjunga, Naujoji sąjunga (socialliberalai), Darbo partija, Lietuvos liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą", partija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai), Lietuvos socialdemokratų sąjunga, partija "Jaunoji Lietuva", Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Rusų aljansas, Tautos pažangos partija, Lietuvos laisvės sąjunga, Respublikonų partija, Lietuvos lenkų liaudies partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Pilietinės demokratijos partija, Tėvynės sąjunga (konservatoriai), Lietuvos centro partija, Smulkaus ir vidutinio verslo partija, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvių tautininkų sąjunga, Lietuvos krikščionys demokratai, tautinė partija Lietuvos kelias ir Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga.

Pagal Politinių partijų įstatymą, visos rinkimuose ketinančios dalyvauti politinės partijos ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki vyksiančių rinkimų privalo pateikti Teisingumo ministerijai savo narių sąrašus. Sąrašuose turi būti nurodyti kiekvieno politinės partijos nario vardas, pavardė, gimimo data, gyvenamosios vietos adresas.

Gavusi tokius duomenis, ministerija praneš Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) apie tai, ar politinės partijos narių skaičius atitinka įstatymo reikalavimus, t.y. partija turi ne mažiau kaip tūkstantį narių.

Jeigu politinė partija pateikia sąrašą vėliau, nei numato taisyklėse nurodytas terminas, sąrašas netikrinamas. Jis per grąžinamas jį pateikusiai partijai. Apie tai informuojama ir VRK.

Be to, jei pateiktas sąrašas neatitinka taisyklių nustatytų reikalavimų ir dėl to neįmanoma nustatyti, ar jame politinės partijos narių skaičius atitinka įstatymo reikalavimus, Teisingumo ministerija nurodo trūkumus ir apie tai raštu praneša sąrašą pateikusiai politinei partijai. Tokiais atvejais siūloma trūkumus ištaisyti. Šie trūkumai turi būti ištaisyti ne vėliau kaip per 7 darbo dienas nuo rašto gavimo dienos.

Jei per nustatytą terminą nurodyti trūkumai neištaisomi, Teisingumo ministerija kitą darbo dieną po nurodyto termino pasibaigimo informuoja VRK, kad negali patvirtinti tos politinės partijos narių skaičiaus atitikimo Politinių partijų įstatymo reikalavimams.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks vasario 25 dieną.