Komisija, vadovaujama konservatorės Rasos Juknevičienės, atlikusi tyrimą, išklausiusi apie 180 medikų, pacientų liudijimų savo išvadose taip pat pasiūlė atšaukti sveikatos apsaugos ministro įsakymus dėl kompensuojamų vaistų limitų ir ligoninių finansavimo tvarkos. Tačiau komisijos narių nuomonės išsiskyrė.

Dalis komisijos narių iš valdančiosios daugumos parengė atskirą nuomonę be griežtų reikalavimų, tik su siūlymais padėčiai sveikatos sistemoje gerinti. Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė socialliberalė Dangutė Mikutienė antradienį pateikė alternatyvų nutarimo projektą, kuriame pasiūlyta nepritarti laikinosios komisijos išvadoms. Šiam projektui dauguma ir pritarė po pateikimo.

Opozicinės Liberalų frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio nuomone, "teisėtos komisijos išvadų atmetimas, tai ne kas kita, kaip tyčiojimasis iš žmonių, Seimo narių, nenoras pripažinti, kad einama klaidingu keliu".

Laikinosios komisijos pirmininkė R. Juknevičienė pareiškė norinti nuoširdžiai atsiprašyti tų žmonių, kurie tikėjosi, kad Seimas atsižvelgs į problemas, susidariusias sveikatos sistemoje dėl ministro veiksmų.

"Seimo dauguma - socialdemokratai ir socialliberalai atstūmė tuos žmones, net neperskaitę tų nuomonių, kurios buvo sukauptos išvadose", - sakė R.Juknevičienė.

Nors nutarimo projektas atmestas, R. Juknevičienės nuomone, komisijos darbas nenuėjo veltui.

"Tai, ką parašė komisijos nariai, atstovaujantys Seimo daugumai, savo atskiroje nuomonėje, taip pat liudija kritišką požiūrį į sveikatos apsaugos ministro įsakymus",- sakė R. Juknevičienė. Parlamentarė reiškė viltį, kad kompensuojamų vaistų limitų, ligoninių finansavimo tvarka bus taisoma ir koreguojama.

Socialdemokrato Juozo Raistenskio nuomone, problemos sveikatos sistemoje kaupėsi ne vienus metus, todėl reikia pasidomėti, kas jas sąlygojo.

Anot jo, "ponai, palikdami postus, išpūtė kompensuojamų ligų, vaistų sąrašus", tačiau nesiderėjo dėl vaistų kainų su gamintojais ir didino skolas. Jis pasiūlė visiems buvusiems valdžioje prisiimti atsakomybę už padėtį sveikatos sistemoje

"Pirmą kartą gyvenime nustota gyventi skolon", - sakė apie vykdomą sveikatos reformą ir ragindamas balsuoti už D. Mikutienės pateiktą nutarimo projektą J. Raistenskis.