Kaip pranešė Policijos departamentas, iki lapkričio 24 dienos asmuo, savanoriškai atidavęs ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, kuriuos jis neteisėtai įsigijo, pagamino, laikė ar nešiojo, yra atleidžiamas nuo baudžiamosios ir administracinės atsakomybės.

Didžiausią dalį - 385 ginklus - gyventojai savanoriškai atidavė policijos įstaigoms, 6 - Lietuvos kariuomenei, 9 - Šaulių sąjungos padaliniams.

Iš visų atiduotų ginklų 344 pageidaujama legalizuoti. 27 ginklai perduoti valstybės nuosavybėn, 11 - Šaulių sąjungos nuosavybėn, 3 - Lietuvos kariuomenės nuosavybėn.

Taip pat jau atiduota beveik 44 tūkstančiai šaudmenų. Daugiausia jų atiduota Kretingos rajone - 23900, Radviliškio rajone - 9765, Ignalinos rajone - 8400, Kaune - 955.

Policijos departamentas ragina pasinaudoti galimybe įteisinti laikomus ginklus ar šaudmenis, kad ateityje būtų išvengta atsakomybės už neteisėtą jų laikymą.

Nusprendęs atiduoti neteisėtai laikomą ginklą ar šaudmenis, asmuo turi raštu kreiptis į policijos įstaigą, Lietuvos kariuomenę ar Lietuvos šaulių sąjungą.