Miesto Savivaldybės konkursai į aukštas valstybės tarnautojų pareigas ir toliau stringa. Po neseniai vėlesniam laikui nukeltos pretendentų į Miesto ūkio skyriaus vedėjus atrankos panašus likimas gali ištikti ir konkursą Architektūros ir urbanistikos skyriaus vadovo kėdei užimti.

Savivaldybės Teisės skyriaus vyriausiosios specialistės Augėnijos Zalagėnienės teigimu, nors šiandien jau paskutinė kandidatų varžytis konkurse į Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjus paraiškų priėmimo diena, per dvi savaites iki trečiadienio dar nebuvo gauta nė vieno asmens dokumentų.

„Jei pretendentų nesulauksime ir iki šios dienos 17 valandos, turėsime skelbti naują konkursą arba pasiūlyti kilti karjeros laiptais kam nors iš skyriaus darbuotojų“, - trečiadienį PB sakė A.Zalagėnienė.

Architektūros ir urbanistikos skyrius liko be vadovo po to, kai rugsėjo pabaigoje iš šių pareigų atsistatydino beveik 10 metų vedėju dirbęs Rimantas Pauža. Buvęs skyriaus vadovas tuomet PB aiškino, jog Savivaldybę palieka klausydamas gydytojų patarimo labiau tausoti sveikatą, taip pat minėjo, jo nuomone, tekusiam milžiniškam darbo krūviui bei atsakomybei neadekvatų atlyginimą.

Konkursą į Miesto ūkio skyriaus vedėjo pareigas Savivaldybės administracijos direktoriaus Visvaldo Matkevičiaus vadovaujama konkursų komisija dviem savaitėms atidėjo nesulaukusi Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadų dėl konkursantų reputacijos.

Šį rudenį komisija, koreguodama konkursų į Savivaldybės tarnautojų pareigas organizavimo tvarką, nusprendė, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba visus pretendentus turėtų įvertinti dar konkurso išvakarėse. Anksčiau tarnybai Savivaldybė pranešdavo tik apie konkursus jau laimėjusius asmenis.

Savivaldybės Teisės skyriaus vyriausioji specialistė A.Zalagėnienė vakar PB pranešė, jog pakartotinis konkursas į Miesto ūkio skyriaus vadovus bus rengiamas ketvirtadienį. Konkurse varžysis penki pretendentai.

Savivaldybės administracijos direktorius V.Matkevičius neseniai PB yra pareiškęs, jog visi kandidatai - labai rimti, todėl beveik nėra abejonių, kad Miesto ūkio skyrius netrukus turės naują vadovą. Jis pakeis dar gegužės pabaigoje iš šių pareigų atsistatydinusį ilgametį skyriaus vedėją Gediminą Juozaitį.