Praėjusią savaitę parlamentarė kreipėsi į Seimo komisiją, kad ši paragintų Generalinę prokuratūrą ištirti G.Gibo vaidmenį valstybinės svarbos projekte - vadinamojo Moluvėnų kaimo statybose.

Maždaug šimto hektarų žemės sklypą Trakų rajone iš verslo projektą labai nesėkmingai plėtojusių užsienio investuotojų perėmė Lietuvos verslininkai, kurie yra siejami ir su G.Gibu, ir su Darbo partijos nariu parlamentaru Viačeslavu Škiliu.

Modernaus Moluvėnų kaimo statybos projektą Vyriausybė ir Vilniaus apskritis palaimino dar 2000 metais. Tuomet su JAV bendrove "Iron Wolf Development" buvo susitarta, kad iki 2004-ųjų ji investuos į projektą apie 200 milijonų litų. Numatyta, kad vietovėje bus įrengtas golfo aikštynas su infrastruktūra, pastatyti keli šimtai prabangių namų, viešbutis, įsteigta mokykla.

Po sutarties pasirašymo praėjus beveik trejiems metams paaiškėjo, kad projektas iš esmės nevykdomas. Dėl esminių pažeidimų sutartis buvo nutraukta, apskrities administracija ir "Iron Wolf Development" pasirašė taikos sutartį.

"Iron Wolf Development" šiuo metu vadovauja verslininkas Kazimieras Musteikis. Bendrovę kontroliuoja šio verslininko firma "Labradoras ir Ko". Būtent su šia bendrove, kaip investuotojų atstove, G.Gibas susirašinėjo derindamas apskrities ir verslininkų santykius. K.Musteikis taip pat yra ir Pagirių šiltnamių valdybos narys.

"Esu pašiurpusi. Žala valstybei ir viešajam interesui - akivaizdi. Šis projektas - blefas. Viskas seniausiai turėjo būti užbaigta, bet sklypas vis dar tuščias. Kiek žmonių galėjo atgauti žemės nuosavybę šitokiame plote?" - piktinosi N.Steiblienė.

Parlamentarė mano, kad pagrindinis verslininkų tikslas - užvaldyti didžiulį žemės sklypą.