2004-ųjų pradžioje prieš Seimo rinkimus maskviečiai taip pat buvo susiruošę į Lietuvą, tačiau Maskvoje negavo vizų.

Šįkart A.Zatonskaja ir A.Potninas mėgino gudrauti - vykti į Lietuvą iš Vokietijos.

"Jie prašė Lietuvos vizų, bet negavo. Juk A.Zatonskaja ir A.Potninas įtraukti į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašą", - sakė ambasadorius Berlyne Evaldas Ignatavičius.

Maskviečiams prieš kelionę kažkas patarė prašymuose išduoti vizas nenurodyti, kas ir kokiais tikslais juos kvietė į Lietuvą.

Įstatymai numato, kad atvykstantys užsieniečiai turi teisę nenurodyti kvietėjų, jeigu planuoja mūsų šalyje lankytis tik 10 dienų. Būtent tokiam laikotarpiui "Almax" atstovai ir ketino atvykti.

Liberaldemokratų rinkimų štabui vadovaujantis skandalingasis Audrius Butkevičius tvirtino, kad nepažįsta nei A.Zatonskajos, nei A.Potnino.

Tačiau jis neatmetė galimybės, kad juos į Lietuvą pakvietė buvęs R.Pakso rėmėjas Jurijus Borisovas: "Tai vadinama politinio investuotojo konsultavimu. Aš ir pats dažnai tai darau. Kai žmonės kiša pinigus į rinkimus, jie nori žinoti, ar tie pinigai bus panaudoti pagal paskirtį".

Pasak dienraščio, su Rusijos specialiosiomis tarnybomis siejamos bendrovės "Almax" veikėjai Lietuvoje yra lankęsi ne kartą. Jie konsultavo R.Paksą prieš prezidento rinkimus 2003 metais.