Krematoriumo ir kapinių įkūrimas teritorijoje prie Žirnių gatvės Naujininkuose buvo numatytas 1998 metais miesto plėtros plane. Tačiau Naujininkų rajono gyventojai nesutinka su tokiais savivaldybės planais, teigdami, kad statyti krematoriumą ir įkurti kapines Naujininkuose yra netikslinga.

Rajono gyventojų nuomonę apie planuojamas statybas trečiadienį susitikime su meru A.Zuoku išdėstė Naujininkų bendruomenės tarybos nariai.

"Dėl to gali kristi butų kainos. Juos tuomet daugiausiai pirks asocialūs asmenys, o Naujininkų rajonas ir taip garsėja blogu įvaizdžiu", - teigė bendruomenės pirmininkas Rytis Giedraitis.

Susitikime A.Zuokas pritarė rajono bendruomenės nuomonei, kad krematoriumas Naujininkuose bent jau kol kas nebūtų statomas, tačiau dėl kapinių statybos meras nebuvo linkęs nusileisti.

"Visuomenė galbūt dar nesubrendo tokiam reiškiniui kaip krematoriumas. Kapinių įvaizdis Lietuvoje taip pat yra ne koks, tačiau modernioje visuomenėje kapinės prilyginamos parko teritorijai", - teigė A. Zuokas.

Naujininkų bendruomenės taryba savo rajone atliko apklausą, kurios duomenimis 78,9 proc. apklaustųjų prieštarauja planams statyti čia krematoriumą. Net 45 proc. prieštaraujančių nesutinka ir su ketinimais čia įkurti kapines. Lietuvoje kol kas mirusiųjų kūnai nėra kremuojami ir tam skirtų krematoriumų nėra.