Per "Eurobuso" išlydėtuves, Rotušės aikštėje vyks gatvės krepšinio varžybos, kuriose susirungs "Euro optimistai" ir "Šou biznio rykliai" komandos.

"Euro optimistų" gretose žais vyriausias derybininkas su ES Petras Auštrevičius, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, dailiajai lyčiai atstovaus Europos komiteto Visuomenės informavimo skyriaus vadovė Dainida Valsiūnaitė.

"Šou biznio ryklių" komandoje rungsis grupės ŽAS narys Linas Choras Zareckas, "G&G Sindikato" lyderis Svaras, "Naktinių personų" narys Aras Vėberis ir laidos "Arbatos klubas" vedėjas Jogaila Morkūnas.

Po varžybų, vilniečiai ir miesto svečiai galės aplankyti kelionei pasiruošusį "Eurobusą" bei dalyvauti nemokamame koncerte, kuriame pasirodys kompaktinės plokštelės "Euro.lt" žvaigždės - grupės ŽAS, "Saulės kliošas" ir SH. Renginį ves Saulius Urbonavičius (Samas) ir Martynas Starkus.

Žurnalistai maloniai kviečiame į spaudos konferenciją, kuri prasidės 17 val. Rotušės aikštėje Amatininkų lauko kavinėje. Akciją pristatys vyriausias derybininkas su ES Petras Auštrevičius, žurnalistai pirmieji turės galimybę apsilankyti "Eurobuse".

Tris mėnesius keliausiantis ir kiekvieną dieną vis kitą vietovę aplankysiantis autobusas - tai infomacijos centras ant ratų, kuriame bus gausu literatūros bei vaizdo medžiagos apie Europos Sąjungą bei Lietuvos rengimąsi narystei šioje organizacijoje. "Eurobuse" nuolat dirbs ir į gyventojų klausimus atsakinės eurointegracija besidomintys skautai ir studentai.

“Šios akcijos metu tikimės atsakyti į visų besidominčių savo ir Lietuvos ateitimi klausimus, norime, kad žinios apie Lietuvos stojimą į ES būtų lengvai ir nemokamai pasiekiamos kiekvienam šalies žmogui”, - sako vyriausias euroderybininkas Petras Auštrevičius.

Kiekvieną ketvirtadienį nuo liepos 4 dienos, "Eurobusui" sustojus rajonų centruose, vyks vietos gyventojų susitikimai ir diskusijos su euroderybininkais, Seimo nariais, kultūros veikėjais, ES ambasadų Lietuvoje atstovais.

Ketvirtadienių diskusijas užbaigs koncertai, kuriuose gros grupė "Jonis" ir Asta Pilypaitė, vyks loterijos, kuriose bus galima laimėti europrizų. Akcijos metu vyks neformalus referendumas, kuriame, manoma, savo nuomonę dėl Lietuvos narystės ES pareikš 25 tūkstančiai šalies gyventojų.

Akciją organizuoja Europos komitetas prie LRV. Šiuo metu Lietuva su ES yra baigusi derėtis dėl 28 iš 31 derybinio skyriaus. Lietuva derybas ketina baigti šiais metais, o 2004-aisiais - tapti pilnateise organizacijos nare.