A.Garbaravičius į Antikorupcijos komisijos akiratį pateko paaiškėjus, kad už Kauno savivaldybės pinigus buvo išasfaltuotos gatvės privačioje teritorijoje Fredoje.

Prieš dvejus su pusę metų miesto taryba patvirtino projektus, kuriais numatyta už Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirtus daugiau nei 2,5 milijono litų išasfaltuoti gatves Fredos miestelyje.

Gatves Aleksote tvarkė su mero buvusiu bendraklasiu, o dabar bendrapartiečiu bei miesto tarybos nariu Arvydu Žilevičiumi siejama bendrovė.

Teigiama, kad A.Garbaravičius žinodamas, kad pinigai skiriami privačiai teritorijai apie tai neinformavo tarybos narių.

Procesas vilkinamas

Antikorupcijos komisijos pirmininkas Stasys Žirgulis jau prieš kelias savaites prognozavo, kad išvados merui greičiausiai nebus palankios.

Pirmadienį vykusiame Kauno savivaldybės antikorupcijos komisijos posėdyje S.Žirgulis ketino išvadas paskelbti, tačiau komisijos narys Petras Lagunovas, kuris beje yra ir A.Garbaravičiaus patarėjas teisės klausimais, išstudijavęs komisijos veiklos nuostatus pareiškė, kad išvados negali būti skelbiamos kol vyksta ikiteisminiai tyrimai.

Kodėl tylėjo visus 3 mėnesius kol vyko tyrimas jei žinojo, kad komisija išvadų pateikti negalės, P.Lagunovas aiškiai atsakyti negalėjo.

“Kol nebus atsakymo iš teisėsaugos struktūrų bei teismo mes negalime nagrinėti medžiagos”, - sakė P.Lagunovas.

Tuo tarpu S.Žirgulis teigia, kad tokiu būdu A.Garbaravičius daro įtaką antikorupcijos komisijos darbui.

“Tai yra bandymas bet kokiu būdu pristabdyti komisijos darbą. Džiaugiuosi, kad medžiaga perduota į Vilnių. Tikiuosi bent ten niekas tyrimui įtakos nedarys”, - sakė S.Žirgulis.

Pagalbos ieškos Vilniuje

Nesusitvarkant patiems kauniečiams pagalbos bus ieškoma Vilniuje – visa Kauno savivaldybės antikorupcijos komisijos surinkta medžiaga bus perduota Seimo antikorupcijos komisijai, finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai bei prokuratūrai.

“Mes kaip studentai. Surenkame medžiagą, o išvadas bei laurus atiduosim vilniečiams”, - sakė antikorupcijos komisijos narys Andrius Kupčinskas.

“Dar kartą įsitikinom, kad antikorupcinės komisijos yra formalus darinys, kuris vargu ar gali užtikrinti pagalbą miestiečiams. Manau, netrukus sulauksim “gerų” žinių iš Vilniaus dėl tokio mūsų darbo”, - sakė S.Žirgulis.