Už ALB balsavo 77 proc. iš daugiau kaip 3 tūkstančių rinkimuose dalyvavusių asmenų, praneša pasaulio lietuvių naujienų portalas lietuviams.com.

Antrą kartą rengiamuose apdovanojimuose metų atradimu išrinktas lietuviško folkloro ansamblis "Lietuviškas dobils", kuris 400 balsų aplenkė antroje vietoje likusį lietuvių fotografų klubą "Fotomanai". Į šį apdovanojimą taip pat pretendavo lietuvių-airių muzikinis kolektyvas "Pawn" bei lituanistinė mokyklėlė Galvėjuje.

Geriausiu lietuvišku renginiu tapo "Draugystės tiltas" - Europos lietuvių bendruomenių lituanistinių mokyklų bei bendruomenių suvažiavimas, kuriam nusileido "Radio Show" turas po Airiją, "LT United" padėkos koncertas bei lietuviškos Joninės Džulianstaune.

Už lietuvišką drąsą apdovanotas cigaretes per sieną nelegaliai gabenęs lietuvis, o kvailiausiu lietuvišku poelgiu išrinktas Baltijos šalių alaus festivalis, kuriame buvo tik vienas alaus prekystalis.

Pranešama, kad Airijoje šiuo metu gyvena daugiau kaip 120 tūkstančių lietuvių ir tai yra didžiausia lietuvių bendruomenė Europoje. Airijos lietuvių bendruomenė oficialiai įregistruota 2005 metais.