Kaip Eltą informavo Kauno miesto tarybos Konservatorių frakcijos seniūnas Ramūnas Garbaravičius, naujoji dauguma dar kartą pademonstruos savo valią atleisti iš pareigų merą Eriką Tamašauską.

"Tokiu būdu mes panaikinsime dirbtinai susidariusią teisinę koliziją", - komentavo Konservatorių frakcijos vadovas. Jo teigimu, tokį sprendimą nutarta priimti siekiant, kad mieste būtų galima dirbti, nelaukiant ilgai besitęsiančių teisinių procesų pabaigos.

"Lyg ir bandoma sukurti įspūdį, kad pirmą kartą Taryba E.Tamašausko neatstatydino. Tačiau tokiam sprendimui balsų užteko. Taigi šį veiksmą pakartosime dar kartą", - sakė R.Garbaravičius. Birželio 27 dieną numatytame Tarybos posėdyje taip pat planuojama dar kartą išrinkti merą bei patvirtinti Valdybą.

Tokį sprendimą naujoji dauguma, kurią sudaro Konservatorių, Liberalų, Centro, Nepriklausoma bei Socialdemokratų frakcijos, priėmė po to, kai ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė Tarybos skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos Kauno apygardos administracinio teismo nutartį, kuria buvo sustabdytas sprendimas dėl mero E.Tamašausko atleidimo iš pareigų.