V.Petkevičius, savo kūrinį pavadinęs „Durniškės”, teigia, jog tai esąs jo ankstesnio skandalingai pagarsėjusio romano „Durnių laivas” tęsinys.

Panašu, kad skandalai lydės ir „Durniškes”, nes jau dabar pasklido kalbos, jog leidimą finansuoja buvęs R.Pakso bendražygis J.Borisovas. O rašytojas esą už gautą avansą jau net spėjo nauju stogu apsidengti savo netoli Prienų esančią sodybą.

L.T. paklaustas, ar tiesa, jog užsakė V.Petkevičiui parašyti romaną apie nušalintojo prezidento apkaltos peripetijas, J.Borisovas kelias sekundes patylėjo. Bet mūsų girdėtų žinių nepaneigė.

Tiesiog atrėžė: „Nieko nekomentuosiu, nes vis tiek parašysite ne tai, ką sakiau”.

Milijono neatsisakys

V.Petkevičių L.T. skambutis papiktino mažiau. „Šitas kalbas apie užsakymą jau girdėjau, – pareiškė rašytojas. – Bet ar kas gali Petkevičiui ką užsakyti? Juk esu rašytojas”.

Tačiau prisipažino, jog jei knyga J.Borisovui patiks taip, kad jis mestelės „už ją kokį milijoną kaip Paksui”, tikrai neatsisakysiąs. „Bet kol kas nieko iš jo negavau”, – tikino V.Petkevičius.

„O kaipgi su tuo avansu ir sodybos stogu?“ – knietėjo L.T. išsiaiškinti. „Apie avansą teiraukitės „Gairių” leidykloje”, – atšovė rašytojas.

Faktų savo naujajai knygai jis sakė gavęs iš teisėsaugos institucijų. Žinoma, pasikalbėjęs ir su J.Borisovu. „Aš jį pažįstu. Kaip galėčiau apie jį rašyti nepasikalbėjęs?“

R.Pakso versijos neišklausė

Tačiau su nušalintuoju prezidentu V.Petkevičius pabendrauti nesivargino, – bent taip L.T. sakė pats R.Paksas. „Žinau apie tą knygą ne daugiau už jus, – tikino R.Paksas. – Bet nujaučiu, kad J.Borisovas galėjo už ją sumokėti. Jis gali stengtis už pinigus pateisinti savo veiksmus”.

Anot nušalintojo prezidento, jei J.Borisovas pats būtų išdėstęs savo versiją apie tų dienų įvykius, juo niekas netikėtų, o kai tai būsią padaryta rašytojo rankomis, žmonės gali būti suklaidinti.

Knygos objektyvumu R.Paksas sakė abejojąs todėl, kad jam V.Petkevičius nė sykio neskambino, neklausinėjo.

Važiuos pas Uspaskichą

Beje, gali būti, kad ši V.Petkevičiaus knyga apie valstybės skandalus dar bus ne paskutinė. „Viktoras Uspaskichas mane taip pat kvietė atvažiuoti į Maskvą, – sakė rašytojas. – Ir aš būtinai važiuosiu. Nežinau, ar iš to vėliau išeis knyga, bet pasikalbėsime”.