Jos leidžia paankstinti savivaldybių rinkimų datą ir surengti juos kartu su Lietuvos Prezidento rinkimais, kurie vyks šių metų gruodžio 22 dieną. Už pataisas balsavo 59 Seimo nariai, prieš - 32, susilaikė 2 parlamentarai, praneša ELTA.

Socialdemokratų, inicijavusių šias pataisas, teigimu, vienu metu rengiant dvejus rinkimus bus sutaupoma nuo 8 iki 10 milijonų litų. Taip pat tikimasi didesnio rinkėjų aktyvumo, kuriems bus patogu atvykus į rinkimų apylinkę vienu metu dalyvauti dvejuose rinkimuose.

Opozicijos atstovas centristas Kęstutis Glaveckas šias pataisas Seimo posėdyje pavadino panašiomis į "progines". Jis taip pat prognozavo, jog kils konfliktas tarp naujai išrinktų ir senųjų kadenciją tęsiančių savivaldybių. Anot K.Glavecko, įveikti šį konfliktą bus sunku, ir nuostoliai kraštui bus didesni nei sutaupyti 8-10 milijonų litų.

Modernusis krikdemas Artūras Vazbys rinkimų sudvejinimą pavadino smūgiu savivaldai ir politinės sistemos raidai Lietuvoje. Už smūgį politinės sistemos raidai liberalas Algirdas Gricius socialdemokratams pranašavo net Aukščiausiojo atpildą.

"Aš galvoju, kad Dievas yra danguje, ir jis padės atstatyti tą teisybę, kurią jūs bandote griauti, nepaisydami Lietuvos politinės sistemos ir demokratijos", - sakė A.Gricius, pranašaudamas socialdemokratų pralaimėjimą sudvejintuose rinkimuose.

Pagal galiojusį Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, rinkimai turėjo būti surengti vieną iš 2003 metų vasario mėnesio sekmadienių arba pirmąjį kovo sekmadienį.