Seimo daugumą sudariusių ir Vyriausybę suformavusių partijų politinę rinkimų kampaniją gausiausiai parėmė Pramoninkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio įmonės. Tai paaiškėjo peržiūrėjus ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktas galutines partijų politinės kampanijos ataskaitas.

Iš viso rinkimuose daugiamandatėje apygardoje dalyvavo 14 partijų ir viena keturių partijų koalicija. Politine rinkimų kampanija laikomas laikotarpis nuo Seimo rinkimų datos paskelbimo iki pačių rinkimų. Seimo rinkimų data buvo paskelbta balandžio 25 dieną, o rinkimai įvyko spalio 8 dieną.

Po spalio 8 dieną įvykusių Seimo rinkimų valdančiąją daugumą parlamente sudarė Naujosios politikos aljanso partneriai - Liberalų sąjunga, Naujoji sąjunga (socialliberalai), Centro sąjungos ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) atstovai. MKDS nedalyvavo rinkimuose daugiamandatėje rinkimų apygardoje, todėl ataskaitos apie partijos pajamas ir išlaidas jai pateikti nereikėjo.

B. Lubio bendrovė AB "Achema" ir AB "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" ("Klasco") Liberalų sąjungai skyrė daugiausia - 120 tūkst. litų. Centro sąjungai "Achema" skyrė 110 tūkst. litų, o "Klasco" Naujajai sąjungai - 50 tūkst. litų. Iš viso šioms trims partijoms B. Lubio bendrovės skyrė 280 tūkst. litų.

Tačiau nepaisant gausios paramos, Centro sąjunga nesurinko 5 proc. balsų daugiamandatėje apygardoje. Į Seimą buvo išrinkti tik trys Centro sąjungos atstovai, laimėję vienmandatėse apygardose.

Ilgiausias - Naujosios sąjungos rėmėjų sąrašas. Jame yra net 118 įrašų. Centro sąjungos rėmėjų sąraše yra 116 įrašų, o Liberalų sąjungos sąraše - 60 įrašų. Naujoji sąjunga taip pat surinko daugiausia lėšų. Socialliberalai rinkimų kampanijai finansuoti, įskaitant ir lėšas gautas ne iš partijos rėmėjų, surinko 1,2 mln. litų, o išleido 1,1 mln.

Liberalų sąjunga rinkimų kampanijai finansuoti iš rėmėjų surinko 1,07 mln. litų, o išleido 1,08 mln. litų. Liberalų sąjungai 50 tūkst. litų skyrė Vilniuje įsikūrusi UAB "Ekluziva", 40 tūkst. litų paaukojo Kornelijus Bačkevičius iš Kauno, bei po 25 tūkst. litų skyrė bendrovės "Troja" ir "Minvista".