Dienraščio žiniomis, antradienį, atvykęs pasikonsultuoti su medikais į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, kunigas patyrė nervų priepuolį.

Turėjo laikyti Mišias

Kitoje Klaipėdos ligoninėje atsidūręs kunigas P.Linkevičius telefonu dienraščiui „Klaipėda“ sakėsi geriąs stiprius vaistus.

Jis dėkojo žurnalistams, kad šie domisi jo sveikatos būkle.

Paskirtas Raseinių rajono Nemakščių parapijos klebonu, šį sekmadienį kunigas turėjo laikyti tradicinių Marijos Globos atlaidų mišias. Šiuo metu dar neaišku, kas pakeis kunigą.

Ieškos kito kunigo?

Telšių vyskupijos kurijos sekretorius diakonas Karolis Petravičius dienraščiui „Klaipėda“ teigė, kad kurija nežino apie itin pablogėjusią P.Linkevičiaus sveikatą.

Jis tikino, kad susirgęs kunigas dažniausiai pats susitaria su kuriuo nors kolega, kad šis pavaduotų sergantįjį. Jei pats klebonas negali to padaryti, kitą kunigą skiria vyskupas.

Piktino tikinčiuosius

Kaltinėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje P.Linkevičius kunigavo 18 metų. Jo pastangomis miestelyje buvo įkurta senelių prieglauda, slaugos namai, Jaunimo bei Reabilitacijos centrai.

Šis kunigas miestelyje - labiausiai gerbiamas žmogus.

Birželį vyskupas Jonas Boruta nusprendė iškeldinti kleboną P.Linkevičių iš Kaltinėnų, o vietoj jo paskyrė Narsutį Petriką.

Vyskupo sprendimu iškelti mylimą kleboną pasipiktinę parapijos tikintieji piketavo prie Telšių vyskupijos, kreipėsi į apaštalinį nuncijų, kardinolą Audrį Juozą Bačkį, žadėjo teisybės ieškoti net Vatikane.

Tačiau vyskupas sprendimo neatšaukė.