Kinijos delegacijai buvo užsakytas visas viešbutis. Maždaug 200 palydos asmenų užėmė visus 193 viešbučio kambarius.

Pagal tarptautinėje diplomatijoje ir dvišaliuose santykiuose galiojantį pariteto principą, šalys per viena kitos delegacijų vizitus apmoka 15-kos oficialių asmenų apgyvendinimo išlaidas. Kaip BNS sužinojo iš diplomatinių šaltinių, už kiekvieno iš 15-kos delegacijos narių viešnagę iš Lietuvos iždo buvo sumokėta po 1200 litų, iš viso 18 tūkstančių litų.

Kaip BNS pasakojo viešbučio "Le Meridien Villon" marketingo vadybininkė Rima Drukteinienė, Jiang Zeminis viešbutyje gyveno 282 kvadratinių metrų ploto prezidentiniuose apartamentuose su sauna ir perline "džakuzi"vonia.

Trijų miegamųjų prezidentinių apartamentų kaina nakčiai yra 7000 litų.

Kinijos vadovo vizitą organizavusių asmenų pageidavimu, apartamentuose buvo sumontuota virtuvinė įranga, kuria maistą gamino asmeninis Jiang Zeminio virėjas. Jam talkino 3 kinų virėjai, kuriuos Vilniuje nusamdė Kinijos ambasada.

Su žmona Vilniuje viešėjusiam Jiang Zeminiui pagal užsakymą Lietuvoje buvo pagaminta dvigulė lova.

Kinijos prezidentui viešbučio apartamentuose taip pat buvo įrengta "namų kino" sistema su DVD vaizdo grotuvu ir 29 colių įstrižainės televizoriumi.

Prezidento palyda į savo numerius prašė elektrinių virdulių, termosų ir medvilninių šlepečių.

Viešbutį ir jo 154 hektarų ploto prieigas saugojo 100 policijos pareigūnų. Prezidento korteže buvo 50 diplomatinių automobilių, 8 apsaugos automobiliai, 5 policijos automobiliai ir 10 motociklų, 8 autobusai, virš miesto nuolat budėjo du Lietuvos kairinių oro pajėgų sraigtasparniai.

Policijos duomenimis, sekmadienį mieste budėjo 500, pirmadienį - 600 policijos pareigūnų.