Sostinės vadovas „Lietuvos rytui" teigė, jog projekto iniciatoriai pareiškė nenorintys dalyvauti politikų intrigose ir nerimaujantys dėl spaudimo teisėsaugos institucijoms.

Klubo atstovai pareikalavo iš savivaldybės aiškaus atsakymo, ką ketinama daryti. Jeigu atsakymo negaus, klubas iš projekto pasitrauks.

Gali prašyti kompensacijų

Žvėryno golfo klubo atstovai pranešė, kad jiems siūloma įrengti golfo aikštyną netoli Vievio.

A.Zuokas apgailestavo, kad dėl politikų intrigų sostinė gali prarasti investicijas, kurios turėjo siekti beveik 20 mln. litų. Įrengus golfo aikštyną buvo planuojama sukurti apie 50 naujų darbo vietų ir poilsio vietas beveik 700 žmonių.

Vilniaus savivaldybei gali tekti kompensuoti Žvėryno golfo klubo nuostolius. Pareigūnų teigimu, golfo klubo nariai patirtus nuostolius vertina 1,5 mln. litų.

Šalia jau verda statybos

A.Zuokas teigia, kad iš projekto pasitraukus golfo klubo Vilniuje iniciatoriams, daugiau kaip 70 hektarų teritorija Pilaitės rajone greičiausiai būtų užstatyta.

Vilniaus meras įtaria, kad golfo aikštyno įrengimui prieštaraujantys politikai būtent to ir siekia.

Jo teigimu, šalia Pilaitės vaizdingoje vietoje esanti teritorija daug kam patraukli. Jau dabar joje intensyviai vyksta individualių gyvenamųjų namų statyba. A.Zuokas neabejoja, kad bus siekiama statybas išplėsti.