Kaip DELFI informavo Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas, šiuo metu bendra suma, kiek prašoma didinti kitų metų biudžeto išlaidas, yra beveik pusketvirto milijardo litų, o tai yra kiek daugiau nei šeštadalis kitąmet planuojamo surinkti šalies biudžeto.

„Iš tų daugiau nei 3 milijardų litų mes preliminariai esame nusiteikę siūlyti apie šimtą milijonų litų (didinti biudžeto išlaidas – DELFI)“, – sakė J. Lionginas.

Iki trečiadienio šis komitetas iš Seimo komitetų ir komisijų yra gavęs pasiūlymų didinti biudžeto išlaidas 697 mln. litų, taip pat šiuo metu yra užregistruota 420 Seimo narių pasiūlymų už 2 mlrd. 300 mln. litų, įvairios institucijos prašė papildomai skirti daugiau nei 114 mln. litų, o savivaldybės – dar 345 mln. litų.

Komitetas neketina pritarti siūlymams, kuriems reikia didelių biudžeto išlaidų arba prašoma skirti pinigų dar neturint projekto.

„Sumos (kurias bus siūloma skirti vienam projektui – DELFI) svyruoja nuo 300 tūkst. litų iki 500 tūkst. litų, milijonas ar pusantro milijono litų. Tai nedidelės sumos, nėra taip, kad komitetas pritartų 20-50 milijonų litų projektui“, – sakė jis.

Kitais metais į valstybės biudžetą ketinama surinkti 19,14 mlrd. litų, su Europos Sąjungos lėšomis turėtų susidaryti daugiau nei 22 milijardai litų – 14,4 proc. daugiau nei buvo planuota 2006 metais.

Šiais metais biudžetas bus deficitinis, išleisti planuojama 20,581 mlrd. litų.