Kaip BNS pranešė kariuomenės vadovybės atstovė spaudai, susitikime su kareiviu J.Kronkaitis domėjosi, kaip jis jaučiasi, kokios pagalbos reikėtų, taip pat atminimui padovanojo rankinį laikrodį. J.Vitkaus inžineriniame batalione tarnavęs A.Vailionis sakė, kad šiuo metu jį lanko draugai, jam nieko netrūksta.

Rankos A.Vailionis neteko gegužės pabaigoje mokomųjų pratybų metu Šakių rajone, kuomet eilinio Vytauto Vėželio vairuojamas krovininis automobilis "Kraz 255B" netikėtai atbuline eiga pajudėjo iš vietos ir prispaudė A.Vailionio kairę ranką.

Kauno klinikų neurochirurgijos mišrių traumų skyriuje operavus ir gydant nukentėjusį, medikai dėl komplikcijų jaunuoliui turėjo pašalinti kairę ranką iki pusės žasto.

Šiuo metu Karo policijoje Perkėlų kuopos eiliniui V.Vėželiui iškelta baudžiamoji byla dėl transporto priemonę vairuojančio asmens eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, sukėlusio nukentėjusiam sunkų kūno sužalojimą.

Atliekant kvotą šiame tyrime, numatoma atlikti teismo medicinos ekspertizę dėl A.Vailionio sužalojimo laipsnio. Taip pat paskirta kompleksinė autotechninė ir saugumo technikos ekspertizės.

J.Kronkaičio susitikime su nukentėjusiu kariu medikai informavo, kad amputuota galūnė gyja normaliai, tačiau kol kas sunku prognozuoti, kiek truks stacionarinis gydymas. Vyksta konsultacijos su ortopedais dėl kairės rankos protezo.

Kariuomenės vadas kareiviui pažadėjo parašyti laišką į Amerikos karinių jūrų pajėgas ir pasiteirauti, kokią pagalbą galėtų suteikti amerikiečių medikai.

Liepos mėnesį į Klaipėdą atplauks JAV karinis laivas, kuriame vyks tarptautinės karo medikų pratybos. Kariuomenės vadovybė pasirūpins, kad A.Vailionis būtų apžiūrėtas Amerikos medicinos specialistų.

Tikimasi, kad A.Vailioniui bus surastas ir pritaikytas naujausios technologijos protezas. Šiuo metu visas gydymo išlaidas apmoka Lietuvos kariuomenė. Atlikus teisines procedūras nukentėjusiam kariui bus išmokėta kompensacija.