Komisijoje, kuri išvadas turi pateikti iki vasario 1 dienos, dirbs dvylika parlamentarų. Komisijai vadovaus "darbietė" Loreta Graužinienė, jos pavaduotoju paskirtas socialliberalas Vaclovas Karbauskis.

Sprendžiant dėl komisijos uždavinių tarp konservatorių ir socialliberalų dar praėjusią savaitę kilusį ginčą laimėjo pastarieji.

Seimas ketvirtadienį nepritarė nė vienam konservatoriaus Jurgio Razmos pasiūlymui, kuriuo jis siūlė papildyti komisijai formuluojamus klausimus.

J.Razma siūlė tirti ne tik J.Abromavičiaus žūties aplinkybes, tačiau aiškintis ir šio įvykio sąsajas su kitais politinį rezonansą sukėlusiais 1990-1997 metais įvykusiais sprogdinimais bei pakaunės savanorių maištu.

Socialliberalų teigimu, konservatoriai savo siūlymais siekė tiek išplėsti komisijos tyrimų objektą, kad tyrimas būtų tiesiog neįmanomas dėl klausimų gausos.

Buvęs VSD pareigūnas ir krašto apsaugos savanoris J.Abromavičius žuvo 1997 metų sausio 31-ąją Kaune, sprogus jo automobiliui. Nusikaltėliai po automobiliu "Volkswagen Passat" buvo pritvirtinę maždaug 500 gramų sprogstamosios medžiagos heksogeno, dar vadinamo jūros mišiniu.

Generalinė prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad sprogstamąjį įtaisą pagamino ir po J.Abromavičiaus automobiliu pritvirtino asmuo, kuris vėliau atsitiktinai pats susisprogdino.

Generalinei prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą, Seime kilo iniciatyvos atlikti parlamentinį.

Seime kartą jau buvo sudaryta laikinoji komisija, tyrusi saugumo pareigūno žūtį. Tokia komisija dirbo 1997 metais, jai tuo metu vadovavo konservatorius Sigitas Kaktys.