Su pirmąja karių grupe į Afganistaną išvyks PAG-4 vadas pulkininkas Almantas Leika.

Antroji karių grupė iš Lietuvos išskris artimiausiomis dienomis. PAG-4 perims misiją iš PAG-3, kuriai vadovauja pulkininkas Vilmas Šatas.

Tarp maždaug 120-ies PAG-4 karių 70 yra krašto apsaugos savanoriai, iš jų 31 - neprofesionalai, Lietuvoje paliekantys "civilinį gyvenimą". Iš KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės karių suformuotas PAG-4 apsaugos būrys, karių savanorių taip pat yra štabe bei kitose grupėse.

Kaip ir ankstesnės provincijos atkūrimo grupės, ketvirtoji yra sudaryta iš valdymo, štabo, mobiliųjų stebėjimo ir ryšių grupių (MSRG), štabo kuopos ir logistinio paramos elemento. Į misiją Afganistane rengiasi 10 moterų - medikių, logisčių, apsaugos būrio karių, štabo ir finansų specialisčių.

PAG-4 sudėtyje taip pat tarnaus kariai iš Logistikos pajėgų, Karo medicinos tarnybos, Karinių oro pajėgų, KASP Aviacijos rinktinės ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono.

Kartu su lietuviais Goro provincijoje tarnaus ir Islandijos, Kroatijos bei Danijos atstovai, kurie suformavo po vieną mobiliąją ryšio ir stebėjimo grupę.

Lietuvos vadovaujama PAG Afganistano Goro provincijoje NATO Tarptautinių paramos saugumui pajėgų (angl. ISAF) operacijoje pradėjo veikti 2005 metų birželio mėnesį. Viena iš pagrindinių grupės užduočių - įtvirtinti Afganistano valdžios įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijos atkūrimui. PAG tarnauja maždaug 130 karių iš Lietuvos, taip pat kariai iš Kroatijos, Danijos, Islandijos.

PAG veikloje nuo 2005 metų liepos mėnesio dalyvauja Lietuvos specialioji misija, kurioje dirba civiliai pareigūnai iš Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų bei Policijos departamento, koordinuojantys civilinius bendradarbiavimo ir rekonstrukcijos projektus. Kartu su Specialiąja misija dirba JAV ir Islandijos diplomatai.