Seimo Antikorupcijos komisijos vadovė Nijolė Steiblienė sveikatos apsaugos ministrą Romualdą Dobrovolskį paragino siekti, jog valstybei būtų grąžinti G.Viskaičio mokslams išleisti pinigai.

Pasak N.Steiblienės, išsilavinimo siekimas ir studijos aukštojoje mokykloje nelaikytinos kvalifikacijos kėlimu: "Manyčiau, šiuo atveju buvo nepagrįstai išleistos biudžetinės lėšos".

Anot N.Steiblienės, teismams praėjusią savaitę galutinai atmetus G.Viskaičio skundus dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimų, Sveikatos apsaugos ministerija privalo iš buvusio pareigūno išieškoti jo studijoms išleistus pinigus: "Jeigu ministerija turi atliekamų pinigų, geriau juos skirtų ligoniams ar vaikų namams. Savo verslą turintis G.Viskaitis - ne vargšas".

R.Dobrovolskis "Lietuvos rytui" tvirtino sieksiąs, kad G.Viskaitis grąžintų jo mokslams išleistus beveik 20 tūkst. litų.

Ministro teigimu, iki šiol to nebuvo galima padaryti, nes vyko teismo procesas: "Manau, G.Viskaitis bylinėjosi teisme dėl to, kad norėjo išvengti finansinių nuostolių".

Jei buvęs departamento vadovas savo noru negrąžins pinigų, Sveikatos apsaugos ministerija juos iš atleisto pareigūno mėgins išsireikalauti per teismą.

Farmacijos departamento vadovo posto G.Viskaitis neteko, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad jo veikloje yra viešųjų ir privačių interesų konfliktas.

Komisija nustatė, kad G.Viskaitis priėmė jo žmonos Daivos Viskaitienės vadovaujamai Ramučių vaistinei, kurios akcininkas yra ir jis pats, palankių sprendimų.

G.Viskaitis Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimus apskundė teismui, tačiau buvusio pareigūno skundai buvo atmesti.

Dėl neskaidrios veiklos į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos akiratį G.Viskaitis buvo patekęs net kelis kartus, bet jam vis pavykdavo išsaugoti postą.

Apie ministro ketinimus susigrąžinti G.Viskaičio studijoms išleistus pinigus išgirdęs buvęs Farmacijos departamento vadovas pareiškė, jog savo noru pinigų jis negrąžins.

G.Viskaitis tvirtino tai darysiąs tik teismo įgaliotas.

Tačiau jis priminė, kad teismo dar laukia byla dėl jo grąžinimo į darbą: "Kol kas baigėsi teismai tik dėl komisijos sprendimų. Kai šioje istorijoje bus padėtas taškas, tuomet ir žiūrėsime. Gal teismas nuspręs, jog turėčiau būti grąžintas į darbą".