Kaip pranešė KAM, ši grupė suformuota iš KASP karių. "Tikiu, kad jūs deramai atstovausite Lietuvai ir Lietuvos kariuomenei", - išlydimiems kariams sakė krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Lauko pajėgų vadas brigados generolas Arvydas Pocius teigė, kad kariai yra puikiai pasirengę atlikti savo pareigą. Jis paragino vadus bei karius vairuotojus saugoti jiems patikėtų žmonių gyvybes. Ne kartą Afganistane lankęsis generolas priminė kariams, kad jie būtų atsargūs ir atsakingi važinėdami žiemą ypač pavojingais kalnų keliais.

KASP vadas pulkininkas Antanas Plieskis išreiškė viltį, kad kariai per pasirengimo laikotarpį tapo vieningi kaip karinis vienetas ir palinkėjo padėti vieni kitiems sunkiu momentu.

Ceremonijos metu viceministras A.Valys PAG-4 vadui pulkininkui leitenantui Almantui Leikai įteikė Lietuvos Respublikos vėliavą, kuri bus išskleista virš karių stovyklavietės Čagčarane. Karo kapelionas kapitonas Saulius Noretas palaimino į misiją išvykstančius karius.

Planuojama, kad lapkričio viduryje turėtų įvykti abiejų Provincijos atkūrimo grupių (PAG-3 ir PAG-4) pasikeitimas Goro provincijoje. Anot pranešimo, pirmą kartą į aukštesnio intensyvumo misiją išvyksta tokio dydžio vienetas, suformuotas KASP karių pagrindu.

Iki šiol KASP karių vykdytos užduotys buvo mažesnės savo apimtimi ir atsakomybe. PAG-2 apsaugos būrys buvo suformuotas iš karių savanorių. PAG-2 vadas pulkininkas Gintaras Ažubalis labai gerai įvertino KASP karius ir buvo patenkintas jų profesionalumu.

Tarptautinėse operacijose KASP kariai savanoriai dalyvauja nuo 2004 metų - per tą laiką Kosove, Lenkijos-Ukrainos ir Danijos batalionuose pabuvojo daugiau nei 250 KASP karių, apie 50 Afganistane ir apie 20 Irake.

Per 50 proc. KASP kontingento ketvirtojoje provincijos atkūrimo grupėje sudaro kariai savanoriai. Likusi PAG-4 dalis, kaip ir ankstesnės grupės, sudaryta iš specialistų: logistai, medikai, išminuotojai, finansininkai ir panašiai iš Logistikos pajėgų, Karo medicinos tarnybos, Karinių oro pajėgų, KASP Aviacijos rinktinės ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono.

Kartu į Afganistaną išvyksta ir 10 karių moterų. Vienas karys į misiją Goro provincijoje vyks jau antrą kartą. Iš viso į Afganistano Goro provinciją vyksta 120 Lietuvos karių.

Ketvirtosios Provincijos atkūrimo grupės vadas A.Leika sakė, kad jis gerai vertina karių savanorių pasirengimą ir visi kartu tęs ankstesniųjų grupių pradėtus darbus: padės Goro provincijos valdžiai, toliau plėtos vietinių vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų veiklą, saugos provinciją nuo šalį destabilizuojančios įtakos iš pietinių provincijų.

PAG-4 kariai į Goro provinciją nugabens ir didelę siuntą įvairios labdaros afganų vaikams.